Gezien

Home » 2010 Trekvogelpad » [1] Hoevervaart

[1] Hoevervaart

Vrijdag 13 augustus 2010.

Dag 1. Wandelen Trekvogelpad, van Bergen aan Zee naar Alkmaar, 24 km.

Eerder wandelde ik het Kustpad (van Hoek van Holland naar Den Helder) en het Marskramerpad (van Scheveningen naar Bad Bentheim). Dit jaar verscheen een nieuwe druk van het Trekvogelpad van Bergen aan Zee naar Enschede over ongeveer 400 km.

Herschaalde kopie van 2010 Wandelen 008

De weergoden voorspelden regen in Nederland, maar misschien zou het noorden van Nederland droog blijven. Het is even de vraag of de strook Bergen aan Zee – Alkmaar tot het noorden van ons land gerekend kan worden. In elk geval heb ik regenkleding bij me.

Herschaalde kopie van 2010 Wandelen 010

Nog één of twee weken redelijk zonnig weer en dan zijn de bramen in duinen weer volop te plukken. Vocht heeft het de afgelopen twee weken wel al genoeg gehad, dunkt me. Bij Egmond in de duinen in de buurt van de volkstuintjes speelt een blanke man op een Afrikaanse trommel. Het klinkt goed.

Herschaalde kopie van 2010 Wandelen 011

Voorbij Egmond aan den Hoef kies ik niet voor het makkelijke alternatief over asfalt, maar neem het voormalige jaagpad langs de Hoevervaart. Een aantal jaren was dit pad niet toegankelijk voor wandelaars. Ik neem heel wat overstapjes van het ene perceel naar het volgende. Soms staan er schapen of koeien, maar ook wel paarden. De paarden komen nieuwsgierig naar me toe. Ik moet ze teleurstellen. Ik ben niet hun baas en heb ook geen suikerklontjes bij me. Ik aai enkele over hun kop (sorry hoofd), zoals echte paardenliefhebbers dan doen.

Herschaalde kopie van 2010 Wandelen 015

Het “pad” gaat hier en daar over een bruggetje. Richting het Heilooër bos loop ik op een heel smal paadje langs een watertje. Langs en door de Hout komt het centrum van Alkmaar steeds meer nabij.

Op een paar drupjes na blijft het vandaag hier droog.


1 reactie

  1. josust schreef:

    Wat een prachtige foto’s: de bramen, de
    paarden, de molen, de paddestoelen. Ik heb weer genoten.
    Voortaan wel een klontje meenemen hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: