Gezien

Home » 2010 Trekvogelpad » [2] Uien in de Schermer

[2] Uien in de Schermer

Dinsdag 24 augustus 2010

Dag 2. Wandelen Trekvogelpad van Alkmaar naar de Rijp, 24 km

Eerst een stukje door de oude binnenstad, onder andere langs de Kaasmarkt. Vandaag is er, in elk geval als ik langs kom, geen kaasshow voor de toeristen. Later wandel ik door de Boekelermeer, een bedrijvengebied, waar een gigantisch complex van de HVC (de vuilverbranding) is gelegen. De gebouwen zijn felrood geschilderd. Voor het AZ stadion hebben ze dezelfde verf gebruikt. Ze hadden zeker nog een paar potjes over.

Herschaalde kopie van 2010 Wandelen 007
Aan de foto is te zien dat het hier waait 

Het is hier één lange weg naar het zuiden, een soort fietspad waar ook auto’s rijden. Verderop richting Akersloot wordt de natuur mooier en het verkeer (nog) rustiger.  Als ik met het pont van Akersloot ben overgevaren loopt de route anderhalve kilometer noordwaarts langs het Noordzeekanaal. Als je hier wandelt zie je het kanaal niet, omdat de rustige ventweg onderaan de dijk ligt. Een mevrouw, die ook het Trekvogelpad loopt komt me tegemoet. Ze loopt ook vandaag haar tweede etappe, maar doet hem andersom (van oost naar west).

Herschaalde kopie van 2010 Wandelen 010

De Bloemendalerweg is een kaarsrechte weg dwars door de Schermer. De uien zijn bijna goed. Als er uien worden gerooid of als op een veld de uien kort daarvoor uit de grond zijn gehaald, hangt er speciale lekkere uienlucht op de akkers. Nu ruik ik helaas niets.

Driehuizen is een speciaal dorpje. Je bent er zo door, maar het heeft wel wat. Café-restaurant De kleine Haag in Noordeinde (gemeente Graft-De Rijp) is verbouwd en sinds mei van dit jaar ziet alles er weer spic en span uit. Overigens heel vriendelijke mensen, die daar werken.

Jaren geleden werkte ik weleens op het gemeentehuis van Graft, toen Graft nog een eigen gemeente was. Dat is al heel lang geleden kan ik je verklappen. Ook De Rijp heeft een mooi dorpsgezicht.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: