Gezien

Home » 2010 Trekvogelpad » [5] Varkensland

[5] Varkensland

Maandag 6 september 2010

Dag 5. Trekvogelpad wandelen van Landsmeer naar Broek in Waterland, 12 km

We starten vandaag bij het gemeentehuis van Landsmeer. Het gebouw wordt stevig onderhanden genomen. Als ik in mijn glazen bol kijk, zie ik dat de gemeente Landsmeer over vijf jaar is samengegaan met de gemeenten Oostzaan en Wormer en nog vijf jaar later wordt opgeslokt door Zaanstad.

HK van 2010 Wandelen 003

We steken diverse houten bruggetjes over en wandelen dan over fietspaden geheel omgeven door groen. Niet ver hier vandaan loopt de A10-noord, de ring van Amsterdam. In een hoekje vlak bij een sloot staat een monument voor een in 1941 hier neergestorte Engelse bommenwerper.

HK van 2010 Wandelen 007

Tractor, koeien en op de achtergrond de kerk van Watergang

Bij Het Schouw steken we het Noord-Hollands Kanaal over met een fietsvoetpont. Aan de andere kant van het water lopen we evenwijdig aan het kanaal over de parallelweg richting Watergang. Vlak voor dat dorp nemen we het laarzenpad door het Varkensland. Het laarzenpad is meestal niks anders dan een route van de ene witte paal naar de andere witte paal dwars door het grasland. Op sommige stukken staan koeien en is het uitkijken voor de vlaaien, andere stukken zijn vorige week gemaaid en daar ligt het gras op het land te drogen. We gaan heel wat overstapjes over. Soms is het wat drassig, maar over het algemeen valt het mee.

HK van 2010 Wandelen 011

In Broek in Waterland staan veel grijs geschilderde houten huizen, waar in vroeger tijden de kapiteins van de Amsterdamse schepen woonden.

100906 Wa Landsmeer n Broek i W

Landsmeer, Het Schouw, Watergang, Broek in Waterland


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: