Gezien

Home » 2010 Trekvogelpad » [7] Amsterdam-Rijnkanaal

[7] Amsterdam-Rijnkanaal

Vrijdag 17 september 2010

Dag 7, Trekvogelpad. Wandelen van Amsterdam naar Weesp, 23 km

Vandaag ga ik met de trein naar Amsterdam Centraal en daarna met tram 26 door de Piet Heintunnel naar tramhalte Zuiderzeeweg. Het was een natte nacht, maar nu is het gelukkig droog.

Aan deze kant van Amsterdam zie je op de kaart meer water dan land. Ik heb een mooi uitzicht op de Enneus Heermabrug, de belangrijkste verbinding tussen IJburg en Amsterdam.

De Nesciobrug steekt als een vork met twee tanden over het Amsterdam-Rijnkanaal heen. Voetgangers gaan met een trap omhoog. Op de platte stukjes (de overloopjes) in deze brug blijft het water meer dan een centimeter op de stalen vloer staan. Een ontwerp- of uitvoeringsfout?

Op het rechte stuk van het fietspad naar het Diem krijg ik een bui over me heen. Ik schuil nog even. Maar ga, als het ernaar uitziet dat het zachter gaat regenen, toch maar weer verder. Vier kilometer later komt de zon door en zal het de rest van de wandeling droog blijven.

Het Gaasperpark werd aangelegd voor de Floriade van 1982. Het is een hoogtepunt van neoromantische parkarchitectuur, heb ik me laten vertellen. Jammer dat de paden hier en daar op lagere stukken van links naar rechts onder water staan. Mijn schoenen moeten waterdicht zijn.

Het is niet de eerste keer dat ik het liefelijke riviertje het Gein zie. Ik liep enkele keren de Geinloop. Nog even een rondje door het minidorp Driemond, dan weer over het Amsterdam-Rijnkanaal heen en dan ben ik in Weesp aangekomen.

In Weesp stap ik op de trein naar huis. Volgende keer van Weesp naar Bussum-Zuid (19,5 km) ?

 

NB. De foto’s bij dit bericht zijn verloren gegaan na de overgang van mijn weblog naar WordPress.

 

 

 

 


3 reacties

 1. Tineke en Gerard schreef:

  Dag Dick,
  eindelijk tijd om even rustig je hele verslag door te nemen.
  Leuk, beeldend beschreven hoor! We zien je voorbijflitsen. Echt zomerweer is het geloof ik nog niet hè? In ieder geval wel erg afwisselend als ik het goed begrijp. Maar om te fietsen prima denk ik. Je bent al een aardig end opweg zeg. Vanaf nu zal ik je trouwer gaan volgen. Ben benieuw naar de volgende avonturen. Goeder reis.
  Groeten, Tineke en Gerard .

 2. grxe9 je zus schreef:

  fijne dag gehad met Joke in Nijmegen, mooi weer en leuke terrasjes

 3. roel schreef:

  Dat plaatsje ziet er zeker leuk uit, heb er even op gegooglet.
  Hoor alleen maar verhalen over behulpzame fransen… dacht dat van dat norse volk was. Belooft veel goeds voor mijn eigen vakantie over 3 weken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: