Home » 2010 Trekvogelpad » [8] Naardermeer

[8] Naardermeer

Woensdag 22 september 2010

Trekvogelpad 400 km van Egmond aan Zee naar Enschede. Dag 8, wandelen van Weesp naar Bussum, 19 km

Bij het station van Weesp staat een pendelbusje klaar om de werknemers van Abbott naar de plaatselijke vestiging van het chemische concern te brengen. Hoelang nog? Vandaag staat in de krant dat hier 500 mensen worden ontslagen in verband met een reorganisatie.

In de polder tussen Weesp en het Naardermeer kijken koeien me aan bij een spoortunneltje. Een haas ziet me aan voor een jager. Hij rent voor zijn leven.

9a boom

Aan de noordkant van het Naardermeer loopt de route over een graspad. Mijn ‘waterdichte’ schoenen hebben het zwaar te verduren. Mevrouw Mostert heeft haar schoolbord bij ‘De Machine’ om 10 uur (nog) niet uit staan. Jammer, vandaag geen bakkie koffie hier.

13 a meer

Het Naardermeer

14 a nat bos

Op een open stuk even verderop staat een gelakt bankje dat al bijna helemaal droog is. Hier neem ik een bakkie uit mijn thermoskan. De snelweg is niet ver weg. Een vrachtwagen van Van der Meij uit Sassenheim rijdt op de A1 richting Amersfoort. Aan de andere kant van deze autoweg staat een ronde witte toren, waar in vroegere jaren reclame voor NORIT op stond.

Een hardlopende jonge vrouw met een wit drankenflesje met handvat holt voor de tweede keer me voorbij. Ze ziet er al behoorlijk bezweet uit. De dag wordt lekker warm.

16 a jam

Voorbij het dorp Naarden koop ik een potje huisgemaakte jam bij een boerderij. Veel mensen zijn vandaag op weg met de fiets of elektrische fiets. Twee vrouwen fietsen me voorbij. De ene draait zicht om en zegt: ‘Meneer, ik vind vandaag alles fijn”.  Ik weet niet meer te bedenken dan: ‘Ja, het is inderdaad prima weer vandaag’.

18 a herderin

Zuivel voert hier een hoofdrol. Ik kom langs de Karnemelksloot en de Melkmeent. Aan de zuidkant van Bussum ligt de Fransche Kampheide. Een herderin met hond hoedt hier een kudde schapen.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: