Gezien

Home » 2010 Trekvogelpad » [9] Heide

[9] Heide

Vrijdag 24 september 2010

Trekvogelpad van Bergen aan Zee naar Enschede 400 km. Dag 9, wandelen van Bussum naar Baarn, 17 km

03 a piet

Piet is vandaag mee. Zijn rode rugtas zat gisterenavond nog in de wasmachine. Dus ziet deze er weer spic en span uit.

01 pasta

Gebrom in de lucht. Boven de stille heide zien we een vliegtuigje met reclamesleep. De tekst: “Saskia (hartje). Trouwen? Alex”.

Natuurbrug Zanderij gaat over een spoorwegemplacement en een golfterrein. Het is de verbinding tussen ’t Gooi en de Utrechtse Heuvelrug. Als mens heb je haast niet in de gaten dat het een brug is. Je wandelt over een pad, dat eruit ziet zoals voordat je op de brug was. Ook zijn er groenstroken die er ‘natuurlijk’ uitzien. Reeën, konijnen en vossen steken hier regelmatig over. Het zal een paar centen gekost hebben. De komende jaren zal er waarschijnlijk geen geld zijn voor dergelijke uitgaven.

02 a berk

De Westerheide is een groot heidegebied ten noorden van Hilversum. Tegenover het geologisch museum aan de Hilversumseweg bij Laren is een La Plage, waar we een pauze nemen. Het weer is zo goed dat we er voor kiezen om buiten op het terras te gaan zitten.

06a paddest circ

Aan de andere kant van de A27 lopen we vooral door bos. Als we voorbij Kasteel Groeneveld zijn is het niet ver meer naar Baarn. Vanaf het onlangs opgeknapte station Baarn brengt de trein ons weer naar Bussum.


6 reacties

 1. bert schreef:

  beste dick
  ik lees op buien radar dat in noord Spanje een graad of 12 13 is,( je zal wel in Spanje zijn )dus dat houdt dus niet over, hier is het op ogenblik ook niet zo best veel regen, maar ja zal je wel vermaken op de fiets , bossen ,koffie bakkers andere fietsgangers richting Santiago.
  de komende weken wens ik je goed weer en een windje in de rug , de laaste dagen kwam de wind hier uit het noorden en het oosten dus dat moet voor jou richting Santiago zijn.

 2. gre schreef:

  dick kijk even in je gmail. gré

 3. Kees schreef:

  Dick, de varens zijn in de duinen van een 1/2 tot 1 hele meter. Je treft het niet met het weer.

 4. frits schreef:

  Beste Dick, met veel aandacht je mooie verslag gelezen. Jammer van de regen, maar het is wel weer leuk dat je met zoveel verschillende, fietsende en lopende Santiago-gangers hebt gesproken.De maaltijd bij die caravangangers was ook niet te versmaden zeg! Zo’n heerlijke pasta schotel met drie tomaten.Ik wens je de komende dagen veel fietsplezier en span de kuitjes maar, want je zult ze nodig hebben als je de los Pirineos gaat bedwingen. Heel veel plezier en denk aan de kaarsjes en vriendelijke groet Frico

 5. Piet W schreef:

  En ik lees ze draadloos in Griekenland, op het vakantiepark 😉

 6. Bas schreef:

  Leuk om weer wat stukjes te lezen. Ik lees ze vanuit de trein op mijn telefoon, terwijl jij ze met je netbook via wifi plaatst. De techniek staat voor niets. Hoe zou dit 15 jaar geleden zijn gegaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: