Gezien

Home » 2010 Trekvogelpad » [11] Austerlitz

[11] Austerlitz

Woensdag 6 oktober 2010

Trekvogelpad van Bergen aan Zee naar Enschede, 400 km. Dag 11, wandelen met Piet van Soesterberg naar Doorn, 23 km

003a wittehuis

Vandaag staat er weer veel bos op het programma. Drie rollen dik NATO-prikkeldraad ligt achter de omheining van het complex bij Soesterberg waar enige jaren geleden het Lockerbyproces werd gehouden. Als we langs het Witte Huis wandelen, ziet alles er een stuk vrediger uit.

004a bijen

Austerlitz ontstond rond 1800 toen daar een Frans legerkamp was. Het is genoemd naar een stad in Tsjechië waar Napoleon in 1805 een grote overwinning boekte op de Oostenrijkse en Russische legers. Het dorp is volledig omgeven door bossen. Niet ver van het dorp staat de Piramide van Austerlitz. Deze 36 m hoge aarden piramide staat op een 50 m hoge heuvel en is door Franse militairen gebouwd.

002a boomstammen

Maarn is een klein dorp met in het midden het stationnetje met een onderdoorgang om aan de andere kant van het spoor te komen. Aan de zuidkant staat direct het mooie gemeentehuis van dit dorp. Bij Bakkerij J. van der Pol drinken we een bakkie. Buiten staan ook stoelen. Koud is het niet, maar het miezert nu even een beetje. Daarom gaan we binnen zitten.

001a laan

Ook het laatste stuk naar Doorn hebben we geen paraplu nodig. Het is een heerlijke wandeldag.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: