Home » 2010 Trekvogelpad » [12] Broekhuizen

[12] Broekhuizen

Donderdag 7 oktober 2010

Trekvogelpad van Bergen aan Zee naar Enschede, 400 km. Dag 12, wandelen van Doorn naar Amerongen, 22 km

012 a boerderij << voor vergroting op foto klikken >>
009a poort
De sloot onder de toegangspoort van Groenesteyn is afgedamd en het grondwater wordt constant weggepompt. Van een man in colbert met elleboogstukken hoor ik dat de poort verzakt is en dat de fundering moet worden opgeknapt. De tandarts die de gebouwen en de grond er omheen een paar jaar geleden kocht, heeft al veel opgeknapt.

006a brug

“Hier komen aardig wat recreanten en toeristen”, zegt een man met hond op Landgoed Broekhuizen. Ik vraag hem of hij ook zo’n recreant is. “Nee”, zegt hij, “Ik heb de leeftijd, ik ben met pensioen”.

Ik stap over op een ander onderwerp en begin over zijn hond, een mooi beest. De man vertelt mij dat het een adoptiehond uit Spanje is. Het is een Engelse Pointer, een jachthond.

013a broekh
Landhuis Broekhuizen

Ik vraag hem of er nog rijke mensen wonen in de kolossale woning op dit landgoed. De man weet me te vertellen, dat er twee mensen tijdelijk wonen, een soort antikraak. Het moet verkocht worden, maar wie wil zoiets kopen?

005a br paddenstoel

Op een bankje op landgoed Zuylenstein staat op een bronzen plaatje de volgende tekst: “Ik moet verantwoording afleggen voor ieder moment dat ik van het leven kon genieten en het niet gedaan heb. Jhr. mr. L.H.N.F.M. Bosch van Rosenthal, 1914-2004”

Route: Doorn, Langbroek, Groenesteyn, Het Boompje, Darthuizen, Broekhuizen, Kolland, Lekdijk, Zuylenstein, Amerongen.

 


4 reacties

 1. Villalomencio schreef:

  Hi,

  I am from Villalómez. I can not understand a single word that you wrote. The “house” in the middle of the picture is a Garage (Canovaxb4s garage). Those stairs were usually builded to reach the upper side of homes, but nowadays there are very few on them. As a child, I have been so many times eating sweets sourrounded by friends in those steps!.
  To the left, Lorenzoxb4s, and Priscilaxb4s houses (they are brothers). The house in the right of the picture is not used, as many in Villalómez and in the “Valle de Oca”.

  I hope you had a nice time in Burgos. We are geting used to see people like you, quite crazy “guiris” (any foreign, usually blonds) that cross our villages mainly in summer, under a terrific sun at noon times…

  Viel Spass!

 2. villalomencio schreef:

  Ok, I see. Google translator is quite usefull

  “In Villalómez (990 m) flying birds with broad wings. Eagles, eagles or vultures vale? I do not know. Here is a piece of mountain excavated. It is what they called a quarry. The village here is bedomd off. Stale houses with rickety wooden doors”

  There are vultures in the valley. But they also could be “Buteo buteo”, a kind of small eagles.
  Yes, we have a quarry. It is a pity, but we get job and money from it. It is not so bad.

  You are right. Stale houses with rickety wooden doors. I love them.

  Leuk om te zien de wereld vanuit verschillende ogen.

  Un saludo.

 3. Villalomencio schreef:

  Hi,

  I am from Villalómez. I can not understand a single word that you wrote. The “house” in the middle of the picture is a Garage (Canovaxb4s garage). Those stairs were usually builded to reach the upper side of homes, but nowadays there are very few on them. As a child, I have been so many times eating sweets sourrounded by friends in those steps!.
  To the left, Lorenzoxb4s, and Priscilaxb4s houses (they are brothers). The house in the right of the picture is not used, as many in Villalómez and in the “Valle de Oca”.

  I hope you had a nice time in Burgos. We are geting used to see people like you, quite crazy “guiris” (any foreign, usually blonds) that cross our villages mainly in summer, under a terrific sun at noon times…

  Viel Spass!

 4. Tineke en Gerard schreef:

  Dag Dick,
  je ziet er zeker al als een echte reiziger uit hè? Lekker bruinverbrand inmeddels. Zo zie ik je tenminste voor me.Heerlijk genietend van allerlei en het weer.Tussen de regels (en in de regels) door lees je dat je het echt naar je zin hebt. Wat ben je al weer een poos weg zeg. Ik ga zo even op de atlas kijken waar al die dorpjes liggen waar je het over hebt. Veel plezier nog en schrijf maar lekker door. Erg leuk om te lezen. Groeten, Tineke en Gerard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: