Gezien

Home » 2010 Trekvogelpad » [20] Waterster

[20] Waterster

Woensdag 17 november 2010

Trekvogelpad van Bergen aan Zee naar Enschede. Dag 20, wandelen met Joke van Ruurlo naar Eibergen, 21 km. Tot en met vandaag 397 km.

Een vrouw gehuld in een overall haalt bladeren uit de dakgoot van een boerderij. Ze zegt dat het prettig is dat haar goot laag is. ‘Dan kan ik er makkelijker bij.’

Een boer staat op een berg kuilvoer (gekuild gras) en dekt het blootliggende stuk weer af met plastic. Hij zegt tegen ons: ‘Wordt maar geen boer. Het is geen fijn werk”. Ik vraag hem vooral voorzichtig te zijn en er niet af te vallen.

 

036a ezels

Op dit rustige stuk door de Achterhoek kijken schapen, paarden, pony’s en ezels je aan als je langsloopt. Deze twee ezelinnen staan als zusjes bij het hek. Als ik m’n hand voor de neus van één van hen houd, maakt ze een happende beweging. Gelukkig bijt ze niet door. Even later worden ze gevoerd door de boerin.

We steken de Slinge, een beek die in Winterswijk ontspringt en tot voorbij Borculo stroomt, over. Volgens de kaart is hier vlakbij een internaat. Er is niets van te zien. Wel staan er bordjes over klootschieten.

De Waterster is een stervormig meertje omgeven door een klein bos, een 17e eeuws park van de vroegere Havezaat Hoeve, met een stervormig padenstelsel. Een man is bezig een plek te zoeken voor het verbergen van een ‘schat’ voor schatzoeken per GPS.

039a zwart watertje
In dit deel van de Achterhoek zijn hier en daar campings. Dat is deze tijd van het jaar niet zichtbaar. Er zijn vandaag geen dorpen onderweg en ook geen cafés of theetuinen.

041a Eibergen huis
Woonhuis in Eibergen. Vroegere directiewoning van de blekerij?

Blekerij KTV (Koninklijke Textiel Verdelingsindustrie) in Eibergen ging in 2005 failliet. Er werkten toen een kleine honderd werknemers. Er wordt nu een woonwijk aangelegd. Er staat een mega groot bord dat dit aangeeft, maar er zijn nog weinig bouwactiviteiten. Als gevolg van de economische crisis?

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: