Gezien

Home » 2010 Trekvogelpad » [21] De Koffiegoot

[21] De Koffiegoot

Maandag 13 december 2010

Trekvogelpad van Bergen aan Zee naar Enschede. Dag 21, wandelen van Eibergen naar Haaksbergen 17 km. Tot en met vandaag 414 km.

De wandeling begint vandaag in de Achterhoek (Gelderland) en eindigt in Twente (Overijssel). Crossing borders, er worden grenzen overschreden.

002a sigaren

Als ik langs de voormalige Berkel loop hoor ik het ijs kraken zonder dat er iemand op het ijs is. Het vriest hier waarschijnlijk dat het kraakt.

006a watermolen

In de Achterhoek en Twente koesteren ze hun watermolens, zoals wij in Noord- en Zuid-Holland onze windmolens koesteren. Vandaag passeer ik twee van die watermolens met schoepen.

009a koffiegoot

De Koffiegoot is een gekanaliseerde beek. Om het allemaal meer ecologisch te maken zijn natuurlijke oevers gemaakt en stuwen vervangen door vistrappen. Eigenlijk heeft dit beekje een andere naam, maar omdat het water er nogal bruin uitziet kreeg het in de volksmond de naam Koffiegoot.

014a waterp lankheet

Waterpark Het Lankheet is een project van de Universiteit Wageningen. Er zijn grote rietvelden die dienen om het oppervlaktewater te reinigen. Jaarlijks wordt riet geoogst om de afvalstoffen af te voeren. Het riet dient daarna weer als bron voor groene energie.

Voor de bezoekers van dit gebied is onder meer een tunneltje gemaakt dat uitkomt op eilandjes in een vijver, waarover je kunt stappen om de andere kant te bereiken.

In Haaksbergen is een Zeedijk en een café Zeezicht (maandag gesloten). Leuk verzonnen. Ik heb geen idee hoe ze aan deze benamingen komen. Verder zijn er rond het dorpsplein een grote kerk, het gemeentehuis met een oud en een nieuw modern gedeelte, een HEMA en een budgetkapper.

 


1 reactie

  1. Piet schreef:

    Een stuk mooier dan de koopgoot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: