Gezien

Home » 2011 Verlengd Floris V-pad » [3a] Van Pont Buitenhuizen naar Amsterdam

[3a] Van Pont Buitenhuizen naar Amsterdam

Archief

Kalender van berichten

januari 2011
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Weblogstatistieken

  • 67.645 hits

Dinsdag 4 januari 2011

Bij Sloterdijk neem ik de bus richting IJmuiden. In de bus zitten vooral kantoormensen die in het Westelijk Havengebied werken of in IJmuiden. Bij Pont Buitenhuizen ben ik de enige uitstapper.

110104 GE a Pont Buitenh
Pont Buitenhuizen

Vanaf de bushalte loop ik naar de oprit van het pont en volg vandaar de beschrijving in het boekje. Aan de andere kant van Zijkanaal C ga ik direct met een betrekkelijk steile trap naar beneden. Ik doe voorzichtig want het kan nog een beetje glad zijn. Al snel ben ik in het recreatiegebied.

 

110104 a GE Spaarndam
Spaarndam

Op de Google Earth-afbeelding heb ik aangegeven waar de oude sluis is. In het midden van de image staat het beeld van Hans Brinker. Een jongen houdt zijn vinger in de dijk. Deze Hans Brinker komt uit een boek van de Amerikaanse schrijfster Mary Mapes Dodge, geboren in 1831. Het boek, Hans Brinker, or the Silver Skates (1865), verhaalt over Nederland. De schrijfster zelf was nooit in Nederland geweest.

De cafê′s in Spaarndam zijn (nog) dicht. Bij de onlangs nieuw geopende Albert Heijn vestiging van Spaarndam koop ik voor euro  0,45 een halve liter karnemelk voor onderweg.

 

110104 a GE Rottepolderplein

Rottepolderplein

Het Rottepolderplein vormt de kruising tussen de A9 (van Amsterdam Zuidoost naar Alkmaar) en de A200 (van Haarlem naar Amsterdam west).

110104 aa GE Sloten
Sloten gemeente Amsterdam

Als ik de brug van de Ringvaart oversteek ga ik eerst rechtsaf over de Ringvaartdijk. Ik besluit toch maar de bus op de Langsom te nemen en loop daarom een stukje terug. Bij de bushalte is niet te zien hoe laat lijn 192 naar Station Sloterdijk gaat, omdat er in de nacht van Oud en Nieuw een kleine schade heeft plaatsgevonden aan de abri.

In bus 192 van SterNet zitten veel Schipholwerkers. Hij is behoorlijk vol. Daarom sta ik een flink stuk van de rit. Slechts een paar mensen in de bus spreken Nederlands tegen elkaar. De bus gaat vooral door Amsterdam Nieuw West.

 


2 reacties

  1. Leo Walraven schreef:

    Nou Dick, ik vind een verhaaltje erbij toch leuker….

  2. Piet schreef:

    Vroeger had je zo een serie waarin iemand steeds het huis je wilde kopen. Dat lukte ook nooit. (Okkie Trooi?)(1965?) Dick dat weet jij vast wel, als iets oudere broer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: