Home » 2011 Verlengd Floris V-pad » [5] De vissen willen niet bijten

[5] De vissen willen niet bijten

Archief

Kalender van berichten

januari 2011
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Weblogstatistieken

  • 70.132 hits

Woensdag 19 januari 2011

Verlengd Floris V-pad van Schagen naar Bergen op Zoom. Dag 5 van Driemond naar Kortenhoef 24 km. Tot en met vandaag 114 km.

Vanaf het Zandpad in Driemond ga ik via de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Er gaat in Driemond geen gelijdelijk fietspad naar de brug en in Weesp van de brug. Nee, er zijn stenen trappen gemaakt tegen de hoge taluds aan. Fietsers moeten flink duwen om hun rijwiel omhoog te krijgen.

Ik passeer het stadhuis van Weesp, waarin jaren geleden Marcel van Dam een goed bekeken tv-programma had.

Aan de Vecht tussen Weesp en Muiden liggen veel woonboten. Eén heet ‘Poppenkast’. Je vraagt je af of het erg klein is daar binnen, of dat de bewoners van deze ark ’s avonds Jan Klaasen en Katrijntje spelen.

003a Weesp
Vanaf Bastion de Bakkerschans heb je dit gezicht op Weesp

In Muiden. Buiten staat aangegeven dat klanten welkom zijn bij de open haard, maar Café graaf Floris V van Muiden is om 11:30 uur nog niet open. Gelukkig is Ome Ko, de buurman van het café restaurant met de mooie naam wel iedere dag vanaf 8:00 uur al open. Ome Ko is een echte volkskroeg.Hier komen de locals. Op dit moment is het rustig. De ramen worden gelapt aan de binnenkant.

012a Muiderslot

In 1280 liet graaf Floris V het Muiderslot bouwen. Het kasteel is de wintermaanden doordeweeks gesloten voor publiek.

014a Drie zussen

Het dijkje is op bepaalde stukken drassig. Er loopt een groep schapen op. Aan de Uitwatering van het Naardermeer zijn twee senioren uit Amsterdam-west aan het vissen op snoekbaars. De vissen willen vandaag niet erg bijten. Dit hoor ik een stuk verder ook van een man die aan het snoeken is met kunstaas.

Bij Fort Uitermeer in het gebied van het Naardermeer leren jonge mannen uit Amsterdam-Zuidoost met een ‘verleden’ onder leiding van een werkmeester van ‘Herstelling’ werken en wordt hen werknemersvaardigheden (op tijd zijn, gezag aanvaarden en samenwerken) bijgebracht. (1) Er is ook gevoel voor humor. Achter de achterruit van een busje staat een bord met de tekst “Jonge heren”.

022a Ankeveense Plassen

Het Bergse Pad gaat dwars door de Ankeveense Plassen. Ik kom er geen kip tegen, wel eenden en zwanen hier en daar. Na tweeën begint het te regenen. Het Verlengde Bergse Pad gaat deels over ijzeren rijplaten. Het komt uit bij Partycentrum De Drie dorpen. M’n dagetappe eindigt op een kruispunt van de dorpen Ankeveen, ’s Graveland en Kortenhoef.  Met het openbaar vervoer – bus, trein en minibus – kom ik weer op mijn beginpunt.

Traject: Driemond, Weesp, Muiden, Naardermeer, Rundervreugd, Googpad, (Verlengde) Bergse Pad, Bezoekerscentrum Natuurmonumenten in ’s Graveland.

Voetnoot 1: In het Parool van 19 januari 2011 is een artikel gewijd aan deze jongeren met problemen onder de titel: ‘Vijfiten jaar rust, reinheid en regelmaat’. Herstelling bestaat 20 januari 2011 vijftien jaar.


1 reactie

  1. Piet schreef:

    Jammer dat ik niet mee kon, mooie route.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: