Home » 2011 Verlengd Floris V-pad » [8] Wassen in de sloot

[8] Wassen in de sloot

Archief

Kalender van berichten

februari 2011
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Weblogstatistieken

  • 70.574 hits

Woensdag 23 februari 2011

Floris V-pad van Schagen naar Bergen op Zoom. Dag 8, wandelen met broer Piet van Woerden naar Vlist, 25 km. Tot en met vandaag 187 km.

004a schandpaal

Aan de Kerkstraat van Woerden staat het voormalige stadhuis. Aan de gevel is op een verhoging een schandpaal aanwezig. In het zestiende eeuw werd deze gemaakt volgens het ANWB-bordje naast de deur van dit historische  gebouw.

SAM_0431

Even voorbij ‘Huis te Linschoten’ drinken we een bakkie uit de thermos. Hier zijn we ruim anderhalf uur onderweg. Met onze konten op een paar kranten, uit de wind op een droge lage houten bank, is het hier goed uitrusten.

In het dorp Linschoten is het vandaag marktdag. De oude gevels zijn door de bijna winddichte marktkramen deels aan het zicht onttrokken. De markt heeft het voordeel dat het vandaag levendig is op straat. Wij steken op bij een café-restaurant in een oude bakkerswinkel.

019a washok

Onderweg komen we dit antieke washok tegen. Het staat tegen een boerderij aangebouwd en ligt aan een sloot. Zoals de sloot er nu bij ligt – met veel algengroei erin – zou ik er geen t-shirt in willen wassen. Die krijg je nooit meer schoon.

025a Tiendweg

De Tiendweg tussen Oudewater en Hekendorp

We lopen vandaag hele stukken op smalle asfaltwegen langs de Lange Linschoten en later op de dag langs de Vlist. Voor de afwisseling lopen we ook een kilometer of zes over een graspad met de naam Tiendweg.

030a wet land

De aanleg van ‘wet lands’

In de buurt van Haastrecht komen we op een splitsing en loopt onze route daarna een stukje samenop met het Pelgrimspad (van Amsterdam naar Visé). Een man die met een collega bomen aan het knotten is met een kettingzaag, vertelt dat we een stukje rechtdoor mooie foto’s kunnen maken. Ze maken daar nieuwe natte stukken grond (wet lands).

Aan de Vlist zit een ooievaar op zijn nest op een paal. Hij zit er wat eenzaam te zitten. Het is nog geen voorjaar. Hij moet nog een paar maanden wachten.

In het dorp Vlist nemen we de bus richting station Gouda. Anderhalf uur later zit ik thuis met Joke aan de thee.

 


1 reactie

  1. lida kasper schreef:

    Hallo,
    ik heb genoten van de mooie foto`s,woon sinds 3 jaar in gnevsdorf en heb een snack-cafe geopend hier voor de toeristen omdat er in de weide omgeving niets is voor de fietsers,ik geniet nog elke dag van de mooie omgeving en rust en schone lucht hier,groetjes lida uit gnevsdorf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: