Home » 2011 Verlengd Floris V-pad » [9] Zondagrust

[9] Zondagrust

Zondag 6 maart 2011

Floris V-pad van Schagen naar Bergen op Zoom. Dag 9, wandelen met broer Bert van Schoonhoven naar Nieuw-Lekkerland, 18 km. Tot en met vandaag 205 km.

De chauffeuse van bus 197 brengt ons van station Gouda naar halte De Toren in Schoonhoven. Wij zijn deze rit de enige klanten. Ik heb mijn zonnebril op.

P100707a pont

Het pont ligt aan de Lekkade voor ons klaar. Als wij op het dek zijn gaat hij direct in beweging naar de andere kant van het water. De kapitein zag ons waarschijnlijk aan komen.

006aa doorkijkje
Vanaf de Tiendkade zie je hier door de takken van een hazelaar een boerderij met molen en een kunstwerkje gemaakt van wilgentenen.

In Groot Ammers staat tegenover een verouderd gebouw, waarin een fietsenhandel zit, een houten bank onder een afdakje voor een makelaarskantoor. Hier nemen we een bakkie koffie uit onze thermoskannen. We zien vanaf deze kant dat het afdak aan de voorkant met rolluiken dicht gemaakt kan worden. Waarschijnlijk was hier vroeger een winkel met een etalage, die ’s zondags aan het zicht kon worden onttrokken. We zijn hier op de ‘bible belt’. Dames en heren in stemmige donkere kleding lopen ons voorbij. De kerk gaat net uit. Sommige kerkmensen knikken ons vriendelijk gedag.

008a overstap
De route voert hier over een smal pad tussen een hek en een slootje. Eerst moeten we nog even een overstapje nemen.

Tussen Streefkerk en Nieuw-Lekkerland heeft een boerenbedrijf haar erf opengesteld voor wandelaars van het Floris V-pad. Dit geldt niet voor op zondag. Wij lopen hier daarom anders dan de standaardroute van het boekje. Op zich geen ramp. Hier is het ook mooi en even zonnig.

 

020a brug weg
Bij een kruising van wegen staat een verkeersbord met een wandelaar en een rode rand. Ik vraag Bert wat dit voorstelt. Hij zegt dat het pad rechtdoor waarschijnlijk verboden is voor voetgangers. Een stuk verder snappen we waarom. De brug is weg; er wordt een nieuwe gemaakt. Over een smal noodbruggetje komen we aan de andere kant van het water. Een mevrouw met een hond gaat terug omdat de hond bang voor water is.

 

025a bert trein
Met bus en trein gaan we weer terug naar de Bollenstreek.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: