Home » 2011 Verlengd Floris V-pad » [10] Witte zwanen

[10] Witte zwanen

Archief

Kalender van berichten

april 2011
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Weblogstatistieken

  • 70.574 hits

Vrijdag 1 april 2011

Floris V-pad van Schagen naar Bergen op Zoom. Dag 10, wandelen van Nieuw-Lekkerland naar Dordrecht, 24 km. Tot en met vandaag 229 km.

De Tiendweg bij Nieuw-Lekkerland  gaat snel over in een grind/graspad. Aan twee kanten van het pad zijn de wilgen geknot.

Op het talud van de weg langs de Lekdijk zie ik dat enkele ganzen jongen hebben. Deze kuikens hebben fraaie kleuren: geel, groen en bruin. Een beetje fluorescerend, zo op het eerste gezicht. Ik maak geen foto. Zonder telelens moet je erg dichtbij komen. Dat kan ik niet maken en waarschijnlijk zal het ook niet lukken.

006a Kinderdijk
De Alblasserwaard ligt ingeklemd tussen de Lek, Noord en Merwede. Deze rivieren vormden een grote bedreiging voor dit gebied. Op last van Floris V werd er een dijk om het gebied gelegd. Vrijwel al het polderwater wordt geloosd bij Elshout, nu bekend als Kinderdijk.

009a zwanen
Op een smal pad word ik geconfronteerd met twee zwanen, waarvan er één op een nest zit. Ze beginnen al te blazen en zich groot te maken als ik eraan kom. Gelukkig kan ik hiet een stukje omlopen. Terug over een brug of dam, dan een stukje over het land van een boer en daarna weer over een bruggetje terug naar het Tiendpad.

 

011a pad
Een overstapje op zo’n pad. Het eerste hekje ontbreekt hier.

Later kom ik weer op een pad met twee zwanen, die me opgefokt opwachten. Ik realiseer me dat ik hier niet kan omlopen. Als ik rustig naar ze toe zal komen, vallen ze me waarschijnlijk aan. Ik verzin een primitieve list. Ik kom hard aanlopen en maak er wat ‘oerwoudgeluiden’ bij. Als ik vlak bij ze ben, kiezen ze eieren voor hun geld en duiken de sloot in. Ik kan daarna rustig doorlopen.

In Oud-Alblas bezoek ik Café De Krom voor een tosti en een cola.

Bij Papendrecht is het de bedoeling dat ik via een fietsbrug over de Betuwelijn en de A15 ga. Er staat een bord dat deze fietsbrug een klein half jaar is afgesloten. Dat wordt omlopen, en wel ongeveer vier en halve kilometer.

018a dordrecht
Over een spoorbrug met fietspad bereik ik Dordrecht. Bij de HVC en de remise van Arriva neem ik stadsbus 4 naar het station.

110401 GE N-Lekkerl Dordr Wa

Route van vandaag: Nieuw-Lekkerland, Kinderdijk, Alblasserdam, Oud-Alblas, Papendrecht/Sliedrecht en Dordrecht.


1 reactie

  1. josust schreef:

    Had best die oergeluiden willen horen.
    Het was weer heel interessant!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: