Home » 2011 Fietsen » Kromme Mijdrecht

Kromme Mijdrecht

Archief

Kalender van berichten

april 2011
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Weblogstatistieken

  • 70.132 hits

Woensdag 13 april 2011

Vandaag fiets ik een rondje met broer Piet. Vanaf Leimuiden gaan we langs de Drecht via de dorpjes Vriezekoop en Bilderdam. Later gaan we bij een sluis aan de koffie om daarna langs het Amstel-Drechtkanaal te gaan fietsen. Dit is, anders dan je aan de naam zou vermoeden, een slingerend watertje met stukken fietspad van maar 50 cm breed.

004a ganzen
.

006a schapen
Bij Vrouwenakker gaan we aan de andere kant van het water rijden tot aan de Kromme Mijdrecht. Daar gaan we rechts af naar De Hoef en verderop naar Noordse Buurt en Noorden aan de Nieuwkoopse Plassen. Dwars over het land loopt een smalle weg naar Zevenhoven. In Nieuwveen nemen we een kop koffie op een miniterras bij de bakker. Hier zitten ook twee dames die het Marskramerpad wandelen.

007a Langeraarse Plassen
Langeraarse Plassen

We passeren nog Korteraar, Ter Aar en Rijnsaterswoude. Aan het eind van de Heilige Geestweg nemen we het pont naar Oude Wetering. Dan is het niet ver meer naar huis. Om een andere weg te nemen dan heen, gaan we nog een stuk langs de Ringvaart voor een glas thee bij de Hanenpoel. Vanaf Abbenes volgen we het fietspad tussen de kale akkers van Haarlemmermeer-zuid door naar Lisserbroek.

110413 GE Rondje De Hoef F m Piet

Rondje Kromme Mijdrecht ongeveer 70 km


1 reactie

  1. Piet schreef:

    Dick, over 14 jaar mag ik van de regering met je mee gaan fietsen. Dan ben je al 74. Ik hoop dat je dan nog een beetje soepel bent. Heb ik nog geluk dat ik al met mijn 66e mag stoppen. Of zou ik toch onder de zware beroepen vallen. Je had vroeger ook hele zware computers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: