Home » 2011 Verlengd Floris V-pad » [12] Hollandsch Diep

[12] Hollandsch Diep

Archief

Kalender van berichten

juni 2011
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Weblogstatistieken

  • 70.611 hits

Woensdag 8 juni 2011

Floris V-pad van Schagen naar Bergen op Zoom. Dag 12, wandelen van Tweede Tol (Dordrecht) naar Numansdorp, 26 km. Tot en met vandaag 278 km

Voor achten al loop ik door de Kiltunnel. Automobilisten moeten tol betalen om hier doorheen te mogen. Voor fietsers en voetgangers is het gratis. Aan de Hoeksewaardkant van de Dordtsche Kil neem ik mijn eerste bak koffie bij een picknickplaats. Verschillende wandelaars lopen op de asfaltweg me voorbij. Een populaire wandelstuk hier, denk ik. Verder op de dag kom ik bijna geen wandelaars meer tegen.

Op de grasdijk ligt veel schapenpoep. Het loopt daarom niet echt makkelijk.

2011-06-08 007 (800x600)
Op Hogedijk tussen de Mariapolder en Oud-Beveroord krijgen schapen uien te eten

 

2011-06-08 014 (800x600)
Strijensas heeft een oude ophaalbrug

 

2011-06-08 016 (800x600)
Moerdijk gezien vanaf de Sasseplaat

Het gebied rond Strijensas lag in april van dit jaar letterlijk in de rook van de brand in een chemisch bedrijf te Moerdijk.

2011-06-08 019 (800x600)
Het oevergebied van het Hollandsch Diep ten westen van Strijensas

De oeverlanden van het Hollandsch Diep zien er schitterend uit. Je ziet en hoort hier veel vogels. Het laarzenpad verderop gaat door een nog mooier gebied. Een fazant fladdert op als ik hem passeer. Je moet de palen met een rode kop volgen. Bijna verscholen achter riet heeft een imker zijn bijenkasten neergezet. In het algemeen is het vandaag hier goed te lopen. Alleen op enkele plekken is het zompig.

 

2011-06-08 023 (800x600)
Trekpontje tussen de Plaat van het Land van Essche en de Johannapolder

Een trekpontje brengt me vanuit het groene natuurgebied weer in een agrarisch gebied. Nu zie je vooral aardappels en graan. De aardappels staan vandaag overal in bloei. Dat was vorige week maandag nog niet.

Een kilometer verder neem ik een wat langere pauze aan een picknicktafel in de zon. Even later komt een andere wandelaar ook aan deze tafel zitten. Hij had me bij het trekpontje gezien, zegt hij. Hij vertelde me dat hij zich afvroeg of hij met dit pontje wel over zou kunnen komen zonder hulp van anderen. Het was hem gelukt. Dat is je duidelijk. Deze man uit Hoek van Holland was vorige week nog aan het fietsen in Frankrijk en kreeg een tekenbeet. Hij kwam zelfs in een Frans ziekenhuis terecht en brak zijn fietsvakantie vroegtijdig af.

In Numansdorp is het vandaag paardenmarkt. Paarden zie ik niet maar er is wel een grote braderie, een minikermis en livemuziek. De dorpelingen flaneren onder het genot van een flauw zonnetje over de markt. Voor de snelbus naar het Zuidplein moet ik naar de rand van het dorp. De haltes in het centrum kunnen niet worden gebruikt in verband met de festiviteiten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: