Home » 2011 De Binnenspiegel » Zuiderzeeroute fietsen

Zuiderzeeroute fietsen

Archief

Kalender van berichten

juni 2011
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Weblogstatistieken

  • 70.536 hits

Vrijdag 10 juni 2011

[Bericht van Gré]

Het stond al jaren op ons programma en nu deden we het van 1 juni tot en met 8 juni 2011. We stelden maanden geleden een datum vast waarop dat wij zouden vertrekken. Het weer zag er goed uit en we zijn op onze fietsen gestapt en gegaan. Vooraf zijn we lid geworden van Vrienden op de fiets voor onze slaapplaatsen.

2011 ijsselmeer gré 005 (800x532)

Wij kunnen het iedereen aanraden. Het is een ervaring fietsen in je eigen land en slapen bij wildvreemde mensen. Het was best een zware tocht. Bijna de hele tocht hadden we tegenwind.Toen we startten was de wind noord en toen wij draaiden ging de wind mee om. Op de Afsluitdijk hadden we windkracht 5 tegen gecombineerd met een lekker zonnetje. Dat was best trappen. Kees heeft mij wel zoveel als mogelijk uit de wind gehouden maar toch.

Wat hebben wij een dijken en schapen gezien, maar ook heel leuke stadjes. De eerste dagen was het erg druk overal in verband met hemelvaart. Veel mensen hadden een paar vrije dagen opgenomen om te fietsen of om met de motor op pad te gaan.

2011 rondje ijsselmeer 019 (800x533)

We gingen vanuit huis via Amsterdam naar Monnickendam waar onze eerste dag eindigde. De tweede dag ging tot Medemblik en toen naar de Afsluitdijk. Onze derde slaapplaats was Bolsward. Daarheen gingen we via Workum, Hindelopen en Makkum. Allemaal leuks stadjes. Daarna naar Lemmer,onze vierde slaapplaats. De vijfde was Sint Jansklooster, de zesde Nunspeet en de laatste Eemnes . Van hieruit namen via Hilversum de snelste weg terug naar huis.

2011 ijsselmeer gré 028 (800x532)

We fietsten ongeveer 600 km. Onze tocht was langer dan in de boekjes staat, omdat wij vanuit huis begonnen en veel leuke stadjes zoals Marken aandeden die niet in het programma staan. Ook moesten wij naar onze slaapplaatsen die niet altijd helemaal op de goede plaats waren. Het was een ervaring om bij onbekende mensen te slapen en daar je ontbijt te krijgen. De ene keer was het erg leuk met een mooie kamer en erg gezellige mensen en de andere keer viel het wat tegen.

2011 ijsselmeer gré 051 (800x532)

Al met al is het een goed plan om hiervoor te kiezen.

Kees en Gré

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: