Home » 2011 Grote Rivierenpad » [R-a 1] De Loet bij Lekkerkerk

[R-a 1] De Loet bij Lekkerkerk

Archief

Kalender van berichten

december 2011
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 70.143 hits

Grote Rivierenpad LAW6, variant Rottemeren van De Loet/Lekkerkerk naar Maasland. Etappe a 1, van De Loet naar Zevenhuizen, 22 km

Donderdag 15 december 2011.

Zwanen in het Loetbos

Zwanen in het Loetbos

De weg is nat maar het regent niet als de bus mij afzet bij de rotonde bij restaurant De Loet. Het zijn vooral hondenuitlaters die op dit uur van de dag, rond 9.00 uur in het Loetbos lopen. Je ziet en hoort hier in het bos en ook verderop in de polders regelmatig vogels. Het zijn vooral eenden, zwanen, ganzen en reigers die ik waarneem.

De polder ten noorden van het Loetbos

De polder ten noorden van het Loetbos, Lekkerkerk

Er staan vandaag veel rechte lijnen op de routekaart. Dit zijn fietspaden, graswandelpaden en smalle rustige boerenwegen. Richting Gouderak loop ik vier kilometer op een Tiendpad. Tiendpaden zijn stille paden met aan weerszijden weilanden achter sloten. Ieder perceel heeft zijn eigen houten platten brug zonder leuning. Sommige van deze bruggen zijn in min of meer slechte staat.

Handsluis bij Gouderak

Gouderak, handbedienbare sluis

Het is over elven als ik aan de koffie zit bij de bakker in het kleine winkelcentrum van Gouderak. De bakker, een jonge vrouw, vertelt mij over haar ondernemerschap. Dit voorjaar kocht ze, mede op advies van haar broer die eigenaar is van de plaatselijke fietsenwinkel, bij de Sligro een paar eenvoudige stoelen en tafels, die zowel buiten als binnen kunnen staan, en kan daarom ook koffie schenken aan langs wandelende toeristen.

In de regen brengt het pont me naar de andere kant van de Hollandse IJssel; daar ligt Moordrecht. Dat dorp maakt tegenwoordig onderdeel uit van de gemeente Zuidplas. Daar waar ik aan de oostkant van de rivier noordwaarts liep gaat de route aan deze kant langs de Ringvaart naar het zuiden richting Nieuwerkerk aan den IJssel. Hier is een treinstation. Ik overweeg even, gezien het niet al te fraaie weer, de wandeling af te breken en op de
trein te stappen. Naar Zevenhuizen is het nog 7 km zie ik in mijn routeboekje. Omdat het nog betrekkelijk vroeg is besluit ik toch maar naar mijn vooraf geplande eindpunt te lopen. Als ik eenmaal voorbij Nesselande, de nieuwbouw van Nieuwerkerk, ben gaat het geleidelijk steeds harder regenen.

Als ik in Zevenhuizen bij de bushalte sta ben ik, ondanks mijn regenkleding. toch aardig nat geworden. Ik hoef niet lang te wachten op de Interliner die me naar Den Haag Centraal brengt.

Route van vandaag: De Loet, Gouderak, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: