Gezien

Home » 2012 Bourgondië » Bourgondië in de ANWB-Kampioen

Bourgondië in de ANWB-Kampioen

Archief

Kalender van berichten

april 2012
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Weblogstatistieken

  • 67.256 hits

Zaterdag 7 april 2012.

Bourgondië is hot. Er wordt veel reclame gemaakt om toeristen naar die streek te trekken. Vanaf 2000 zijn al aardig wat kilometers fietspad aangelegd en routes bewegwijzerd.

Mailly-le-Château

Mailly-le-Château

 

Cravant

Cravant

In de Kampioen van de ANWB van deze maand staat een artikel over fietsen in Bourgondië. Ik citeer een stukje: ‘Ik overnacht in het dorpje Mailly-le-Château, dat zich boven het kanaal verheft. Als ik het dorp binnenfiets waan ik m in een aflevering van Maigret. De indruk wordt nog eens versterkt door mijn pleisterplaats Le Castel. Het is een herenhuis gelegen aan en binnenplaats aan het kerksplein. De tijd lijkt te zijn gestopt ergens in het jaar 1955. ——. De volgende dag geniet ik van schattige dorpjes, zoals Gravant’.

Tijdens mijn  fietstocht van zuidwest Frankrijk naar Maastricht van vorig jaar pikte ik ook een stukje Bourgondië mee en sliep in de nacht van 12 op 13 mei in dat hotel. Het werd me in Vézelay aangeraden door een Duits stel dat te fiets op weg was naar Santiago de Compostela. Zij hadden de nacht ervoor in dat hotel geslapen. Het was inderdaad een sfeervol hotel. Ook bezocht ik toen Gravant. Dat laatste min of meer toevallig. Mijn route kwam niet door het deze plaats, maar omdat ik trek had in een kop koffie fietste ik om om in dat dorp een bakkie te doen.

Voor het verslag van vorig jaar:

http://dickwalraven.weblog.nl/2011-la-france/16-leeuweriken/

 

 

 


1 reactie

  1. Rita schreef:

    Dick, ik las in”recreatief fietsen” dat je de 800km gaat fietsen in Bourgondië. Wij, 2 koppels, zouden deze route fietsen begin augustus. Wij zouden ook rond de 70 à 80km fietsen per dag. Kunnen we uw ervaring lezen op deze blog? Is het mogelijk om rechtstreeks contact te hebben met u?
    groetjes Rita

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: