Home » 2012 Diversen » Texel

Texel

Archief

Kalender van berichten

mei 2012
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 70.085 hits

Donderdag 24 mei 2012.

Naar Texel gingen we meestal één keer per jaar. Alleen de laatste jaren kwam er niet veel van. In haar jeugd ging Joke met haar vader, moeder en broer op de fiets van Amsterdam naar Texel op vakantie. Ze logeerde dan bij een boer, ome Nico, op de Californiaweg.

Na een overtocht van een kwartier per pont vanuit Den Helder zetten we voet aan land op Texel. We lieten de auto in Den Helder staan en hebben onze fietsen mee. We gaan eerst naar het mooie dorp Den Hoorn. Dit dorp is minder toeristisch dan Den Burg en De Koog, maar zeker zo mooi.

Den Hoorn

Den Hoorn, Texel, Inn de Knip

Bij ‘ Inn de Knip’ drinken we een kopje koffie. Het hele café-restaurant staat vol met curiosa of oude troep, het is maar hoe je noemt. Voorbij Den Hoorn gaan we langs de bosrand richting De Koog. We komen langs de Worsteltent. Deze zaak is nog niet open. Bij de Catharinahoeve ben je al vanaf 10 uur welkom. Vooral uit nostalgisch overwegingen nemen we hier weer plaats op het terras. Kleine kinderen gaan hier vanaf een redelijk hoge glijbaan.

De Koog

De Koog, Texel, kerkje

In De Koog nemen we een broodje gezond  bij de warme bakker en lopen de winkelstraat door. Het is niet echt rustig maar voor de neringdoenden ook niet druk genoeg. Als ik in restaurant ‘De Tijd’ een foto neem van een wand met klokken, zegt de eigenares dat ze de lekkerste pannenkoeken van heel Texel heeft. Ik antwoord dat ik het zal onthouden.

schaapskooi

Texel, schaapskooi

Het is vandaag schitterend weer. We fietsen van De Koog naar Den Burg over gezellige fietspaden en rustige boerenweggetjes. Op de Stenen Plaats zijn gezellige terrassen. Ook voor ons is er nog een plekje. Hier was in oude tijden ‘Het IJsbeertje’. Deze IJszaak is er niet meer, maar er zijn wel een paar andere ijswinkeltjes aan dit bescheiden pleintje.

Het grote dorpsplein van Den Burg oogt vreemd. We missen het Gemeentehuis. Dat is afgebroken. De richtingbordjes van de gemeente wijzen nog steeds naar de plek waar anderhalf jaar geleden nog het gemeentehuis stond. Ook het stadsplan doet net alsof het gemeentehuis nog op zijn oude plek staat. Een beetje slordig van de gemeente Texel. Als we Den Burg weer gezien hebben fietsen we over andere rustige wegen naar Den Hoorn. Onderweg zitten we bij een dijk een tijdje aan een pas opnieuw rood geschilderde picknicktafel.  Klif 23 is het  adres voor ons avondmaal, een aangeklede pannenkoek. De Klif wordt opgetuigd voor Broadway, een spetterend muziek-  en theatergebeuren in het komend Pinksterweekend.

boot Texel

De boot van Texel naar Den Helder

Met de boot van 19 uur gaan we terug naar het vasteland. Het was een heerlijke dag Texel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: