Home » 2012 Diversen » [Leo en Margo] Vakantie in Griekenland 13 t/m 20 oktober

[Leo en Margo] Vakantie in Griekenland 13 t/m 20 oktober

Archief

Kalender van berichten

oktober 2012
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Weblogstatistieken

  • 70.132 hits

dans

olijfboom

Olijfboom van 2000 jaar oud

Maandag 22 oktober 2012.

De week vakantie was goed naar ons zin. We zaten op het eiland Zakynthos in een hotel in de plaats Kalamaki zo’n 600 meter van het strand waar de zeeschildpadden hun eieren begraven. Die komen na zo’n twee maanden uit. Dan moeten de kleine schildpadden snel naar de zee om te overleven.

kar

 

fiets

 

 

Op het strand werkt men met vrijwilligers. Die plaatsten bij de nesten hekjes met een datum er op om zo de eieren te beschermen en de schilpadden voor uitsterven te behoeden. Ze registreren ook hoeveel nesten er zijn en hoeveel schildpadden er totaal worden geboren. In ons hotel zat zo’n 95 procent Engelsen van onze leeftijd en wat Duitsers en Hollanders. Er zijn in totaal zo’n 220 kamers en het was er nog gezellig druk. Verder was het op het eiland al erg rustig en waren er al veel winkels en hotels dicht.

De eerste dagen was het weer goed, ca. 23 graden, met af en toe een bui. Bij een bui gingen we snel schuilen, maar het weer klaarde altijd snel weer op. Dan konden we weer naar buiten. We hebben via het strand heen en weer gewandeld naar Laganas een dorp vijf km verder aan het strand en ook door de heuvels naar de stad Zakynthos, waar we toen weer terug gingen met de taxi. Ook hebben we nog fietsen gehuurd om het achterland te ontdekken en de stad te bezoeken. Woensdag maakten we met de bus met zo’n 20 Nederlanderse toeristen een eilandtour, waarmee we de verschillende bijzondere attracties konden zien.

De laatste twee dagen was het droog en zonnig en hebben we gezwommen in het zwembad en in de zee en gewandeld langs het strand.

Groetjes Margo en Leo.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: