Home » 2013 Fietsen » De Klip

De Klip

Archief

Kalender van berichten

januari 2013
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 70.478 hits

Vrijdag 4 januari 2013.

Via Noordwijk en Katwijk fietsen we heen door de duinen richting Wassenaar. Het is een droge dag en de temperatuur is hoog voor de tijd van het jaar. Alleen veel zon zullen we vandaag niet zien. Je kan niet alles hebben.

 

Katwijk

Katwijk

 

In Katwijk staan we even stil bij het monument van de zeelieden, die niet meer terugkwamen van een zeereis. De namen van hen zijn, vanaf het jaar 1919, vermeld op het ijzeren kunstwerk. Er staat een tekst bij: ‘Naar Zee vertrokken voor dagelijks brood. Onwetend over het einde van hun leven. Geen afscheid van dierbaren gaf deze dood. Alleen de namen en herinneringen bleven’.

Veel horeca is nog niet open. Aan de boulevard op de leugenbankjes voor glasplaten die de wind van zee tegenhoudt, nemen we onze eerste kop koffie uit de thermoskan. Bert begint alvast een beetje aan zijn lunch. Ik wacht nog even met brood eten. Dat komt later wel.

In Wassenaar ongeveer op de rand van de duinen en de bebouwde kom, brengen we een bezoek aan café De Klip. Ook hier op een rustig plekje lees ik een spreuk, in  meer dan één opzicht luchtiger dan de spreuk in Katwijk. ‘Some come here to sit and think. I come here tot sit and stink’. De koffie is van goede kwaliteit en kost hier slechts € 1,40 per kop.

 

Wassenaar, De Pauw

Wassenaar, de Pauw

 

We gaan dwars door het oude centrum van Wassenaar, over het pleintje met de pomp, vlak bij de oude kerk, en verderop door de winkelstraat. Hier zie je twee gebouwen, die ooit gemeentehuis waren van dit villadorp. Wij fietsen door naar het huidige gemeentehuis, de Pauw. Hier begint de Landgoederenroute, een fietsroute van 5 km langs chique landhuizen. Hij loopt van de Raadhuislaan tot de Zijdeweg.

 

Rondje Wassenaar

Rondje Wassenaar

 

Vanaf hier gaan we via Oegstgeest en Leiden weer terug naar ons bollendorp. Het totale rondje is 63 km.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: