Home » 2013 Diversen » Hertenbiefstuk, reerug

Hertenbiefstuk, reerug

Archief

Kalender van berichten

januari 2013
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 70.574 hits

Zaterdag 12 januari 2013.

Dame, 85, met dertig herten op haar oprit. Ze is bang, wil dat iemand ze komt wegjagen. Mevrouw met tuin, haar levenswerk. Ze is net terug van vakantie, herten of reeën hebben de hele tuin leeggegeten (*).

 

AWD

AWD

 

De Amsterdamse Waterleidingduinen krijgen vandaag weer een plekje in mijn papieren ochtendkrant. Het gaat als meestal weer over het niet afschieten van damherten en reeën, het nieuwe dure hoge hek rond het terrein van de AWD, de grote sterfte van hertenbokken deze winter en het gevaar en het ongemak dat herten buiten het duin van het waterleidingsbedrijf veroorzaken.

Van de gemeente Amsterdam mogen geen dieren worden afgeschoten, ondanks het feit dat er veel te veel damherten en reeën zijn in de waterleidingduinen. Een hertenbiefstuk op je bordje of reerug. Dat moet lekker zijn. Een paar jaar geleden waren Joke en ik op vakantie in Finland. Daar is rendier een normaal stukje vlees. Het wordt daar het hele jaar door in ieder restaurant geserveerd.

 

AWD

AWD

 

Bij de Zandvoortselaan, tussen Heemstede en Zandvoort, wordt een ecoduct gemaakt. Als de terreinbeheerder daar ten noorden van de Zandvoortselaan wel herten mag afschieten, is de AWD toch af van de overbevolking van deze dieren.

Wij doen vandaag een rondje door de duinen. Foto’s van herten maken we niet.

(*) De Volkskrant van 12 januari 2013.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: