Home » 2013 Fietsen » ’t Geertje

’t Geertje

Archief

Kalender van berichten

mei 2013
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 70.069 hits

Dinsdag 7 mei 2013.

In de Admiraal Helfrichtlaan, een rustige straat in Wassenaar, zetten we de auto met fietsendrager neer. Van hieruit fietsen we eerst een deel van de lommerrijke Wassenaarse Landgoederenroute om bij de verkeerslichten bij het hotel van Van der Valk de N44 over te steken.  De Duivenvoordse Weg/ Horstlaan is voor een groot deel autovrij en leidt naar De Knip. Hier is het terras van het restaurant nog niet open. We gaan over een viaduct over de brede A4.

geiten

In Stompwijk, waar het klinkerwegdek van een mindere kwaliteit is,  is het nog erg rustig. Dwars door het open landschap gaan we over smalle fietspaden de kant van Gelderswoude op. Het is een drukte van jewelste van vooral kinderen met ouders en grootouders bij ’t Geertje, een bezoekboerderij met heel veel geiten in het buitengebied van Zoeterwoude dichtbij Zoetermeer. We drinken hier een kop koffie en maken een rondje langs de boerderijdieren.

Bij Benthuizen gaan we voor een lunch in een café in een jaren 80-winkelcentrum. We zijn om even over twaalf de eerste klanten van de klantvriendelijke Chinese uitbaters van deze eetgelegenheid.  Het is heerlijk zonnig en lekker warm op het terras uit de wind.

Aan het begin van het fietspad van Zoeterwoude Rijndijk naar Zoeterwoude Dorp gebruikt een deel van het kantoorpersoneel van de grootste brouwerij van Nederland dit mooie fietspad voor een klein ommetje.

Vlak bij Leiden komen we bij de Vliet en later bij de Vlietlanden. We voelen een paar druppeltjes. Zal het gaan regenen? Bij Landgoed Duivenvoorde loopt de weg dood, omdat er gewerkt wordt aan de restauratie van de voortuin met parkeerplaatsen. Ook hiervoor worden Europese subsidiegelden gebruikt.

130507 F Wassenaar  Benthuizen

Na 60 kilometer fietsen zijn we weer bij ons startpunt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: