Home » 2013 Fietsen » Bilthoven

Bilthoven

Archief

Kalender van berichten

mei 2013
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 70.587 hits

Vrijdag 17 mei 2012.

Neerslagkans 20 %, zonkans 20 %. Geen supermooie dag maar ideaal weer voor een dagje fietsen. Voor de zekerheid gaan de regenbroeken mee.

Bij Bilthoven starten we de fietstocht gebaseerd op twee routes uit de ANWB-VVV-fietsgids van Utrecht, 6e herziene druk maart 2000. De bewegwijzering van de routes van toen is vervangen door knooppuntenbordjes. Het is wat heiig maar in de loop van de dag trekt de ‘natte deken’ op.

In Amersfoort komen we langs het Dierenpark dat dit jaar 65 jaar wordt. Hoewel het vandaag niet zonnig is valt m’n oog ook vandaag op de mooie gekleurde glasvlakken boven de hoofdingang van Station Amersfoort. In een kleine villawijk hangen huis-aan-huis rood-wit-blauwe vlagen. We vragen ons af wat er vandaag te vieren is. Leo vraagt het een man die het straatje voor zijn huis aan het vegen is. De man vertelt dat Koningin Máxima vandaag jarig is. Hij zegt dat hij het een schande vindt dat wij dat niet weten.

009 (900x675)

014 (900x672)

We rijden veel door bosgebieden. Vooral de jonge lentebladeren aan de bomen kleuren het bos aangenaam. Een maand geleden waren de bomen nog kaal. We komen langs de duingebieden van Soestduinen, grote zandvlakten met hier en daar een boom. We fietsen door Landgoed Den Treek en komen later in het dorp Austerlitz, bekend van de piramide.

016 (900x672)

019 (674x900)

Vlak vóór het centrum van Zeist begint het te regenen. In het slot wordt een Pinksterfair georganiseerd. Alles ziet er verregend uit, grote stukken plastic zijn over de in de kasteeltuin uitgestalde zaken gedrapeerd. Bezoekers zien we niet vanaf de weg. Die zijn waarschijnlijk naar binnen gevlucht. Op het parkeerterrein, plus een extra terrein op een grasveld, staan veel auto’s.

Na Bunnik komen we in De Bilt. In de buurt van het KNMI, de plek waar ze over ons weer gaan, houdt het op met regenen. Na 65 km fietsen zetten we de rijwielen in Bilthoven weer op de fietsendrager.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: