Gezien

Home » 2018 Fietsen en wandelen » Gortel – Apenheul (18)

Gortel – Apenheul (18)

Bus 202 bracht ons van Apeldoorn naar Emst op de Veluwe. Van hier is het zes kilometer wandelen naar het officiële beginpunt van etappe 18 van het Langste Natuurpad van Nederland.

Het grootste deel wandelen we vandaag in Kroondomein Het Loo. In december sloegen we deze etappe over, omdat je er een paar maanden in het najaar niet welkom bent. Ieder jaar vanaf 25 december mag je er weer wandelen.

De storm van 18 januari heeft ook hier zijn sporen nagelaten. Heel wat bomen zijn omgewaaid. Op de meeste paden zijn de bomen die op of over het pad liggen afgezaagd en aan de kant gelegd. Bij sommige paden is dat niet het geval. Daar zijn we genoodzaakt om de omgevallen bomen heen te lopen. Hier en daar kunnen we over een stam klimmen of er onderdoor kruipen.

We komen langs de Echoput. Dat is nu een hotel met een chique jachtrestaurant. In de jaren vijftig en zestig van de 20 eeuw was hier een bekende toeristische attractie en populaire bestemming van schoolreisjes. Deze echoput is een overblijfsel uit de Franse tijd. De put was bedoeld om water omhoog te halen voor de paarden van het leger van de Koning.

Bij de Apenheul stappen we op de bus, die ons terugbrengt naar station Apeldoorn. Voor vieren zitten we in de trein terug naar de Bollenstreek. Het was een prachtige januaridag, droog en met veel zon.

Etappe 18 van het Langste Natuurpad van Nederland. Wandelen op de Veluwe van Emst via Gorsel naar de Apenheul in Apeldoorn op dinsdag 30 januari 2018. Met zwager Leo Hoeks, 26 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: