Gezien

Home » 2018 Fietsen en wandelen » IJsringetjes

IJsringetjes

Maandag 26 februari 2018.

Het grootste deel van de diepe plassen is hier niet bedekt met ijs. De wind houdt het nog open. Ringetjes van ijs zitten op zo’n 10 centimeter boven het wateroppervlakte aan de rietstengels aan de randen van de plassen bij Slijk-Ewijk. Leo en ik zijn niet de enigen die hier vanmorgen lopen. We komen vooral mensen met een of meer honden tegen. Het restaurant Watergoed gaat pas om 10 uur open. Dat kunnen we niet bewonderen. We hebben koffie en brood bij ons.

Op landgoed Loenen staat een landhuis. In het routeboekje wordt dit een kasteel genoemd. Die benaming vind ik wat overdreven.  Het heeft wel een zichtlijn naar de rivier. De imposante Tacitusbrug over de Waal bestaat uit een oud deel een deel van recentere datum. Wij lopen hier op het fietspad evenwijdig aan de A50.

 

Winssen is het kleinste dorp van de gemeente Beuningen. Een bijzondere ijzeren toren staat aan het beging van het dorp. Zo iets verwacht je hier niet. Het doet wat oosters aan. Op de bodem in de toren staat een stichtelijke spreuk. Even verderop naar rechts staat een beeld van een meisje met grote schoenen aan haar voeten.

We komen door een bosachtig gebied, beheerd door het Gelders Landschap, ten noorden van Bergharen. Bij molen de Verrekijker zitten we in de zon uit de wind. Bij de molen is op een heuvel een kruiswegstatie aangelegd. Verder gaan we naar Hernen (gemeente Wijchen). Hier staat een prachtig kasteel omgeven door een slotgracht. In het dorpscentrum stappen we op de buurtbus, die andere de andere kant van de weg vertrekt, dan je zou verwachten. Maar aan één kant van de weg staat een bushaltebordje. Wij zijn de enige passagiers op weg naar Station Wijchen.

Het Langste Natuurpad van Nederland wandelen met zwager Leo van Slijk-Ewijk naar Hernen, 19 km. Etappe 23 en 24.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: