Gezien

Wijchen

Vrijdag 9 maart 2018.

Om half acht zitten wij in Den Bosch in de stoptrein die ons naar Wijchen moet brengen. Hij vertrekt niet op de tijd dat hij had moeten vertrekken. Het licht gaat uit, het licht gaat aan. De beeldschermen die aan het plafond hangen starten op en gaan weer uit. Waarschijnlijk zijn er technische problemen. Na een kwartier krijgen wij te horen dat alle passagiers moeten uitstappen. Er is inmiddels een zodanige vertraging opgetreden, dat de trein van de verkeersleiding niet meer mag rijden. Het wachten is nu op de volgende trein. Niet om 8.00 uur maar om 8.30 uur komen we aan in Wijchen op het station met uitzicht op een molen.

We wandelen vandaag vanuit Hernen, een dorpje in de gemeente Wijchen. Ruim een week geleden eindigden wij hier toen onze dagwandeling. Het dorp uit aan de andere kant van de snelweg komen wij in het Hernse bos. Hier is een bosmeer met een molen aan het eind hiervan. De Heerlijkheid Leur staat hierna op het programma. Het landhuis heet Ter Leur.

We wandelen dwars door Wijchen, een dorp met een ringweg en doorsneden door een spoorlijn. Veel straten hebben hier nummers. De adressen hebben eerst twee cijfers van het straatnummer en daarachter twee cijfers van het huisnummer. Wijchen heeft een fraai kasteel. Het Wijchense Meer is een oude Maasarm. Er loopt een fraai wandelpad langs dit water. Een gans is begonnen om een nest te bouwen in een boom vlak bij het meer.

Hoogeerd is een café-restaurant met uitzicht op de Loonse Waard. Niftrik heeft een kerkje met een korte toren. Via een kerkpad kan je de route naar de kerk afsnijden. De A50 gaat met een grote brug over de uiterwaarden en de rivier de Maas. Wandelaars en fietsers kunnen via het fietspad ook over deze brug. Het is flink lawaaiig voor ons wandelaars.

Ravenstein is een leuk oud stadje. Via een poort komen we het centrum binnen. Het treinstation ligt een stukje uit de kleine stad.

Het Langste Natuurpad van Nederland. Etappe 25 wandelen met zwager Leo, van Hernen met een omweg door Wijchen naar Ravenstein, 22 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: