Gezien

Home » 2018 Fietsen en wandelen » Sorry, geen dienst (26)

Sorry, geen dienst (26)

Dinsdag 20 maart 2018.

Ravenstein heeft een treinstation. Dat is makkelijker dan dat we ook nog met een bus of buurtbus moeten reizen om op onze startplek te komen. Over een zand-/grindweg lopen we het dorp uit op weg naar natuurgebied De Maashorst. De dorpen Herpen en Schaijk laten we letterlijk links liggen. Veel wandelaars komen we niet tegen op deze zonnige dag. Hier en daar loopt iemand een rondje met zijn of haar hond.

Bij een rotonde is hotel-café De Handwijzer. Alles is hier gesloten, maar het terras nodigt ons als het ware uit om hier een bakkie te doen uit eigen thermoskan. Een chauffeur van een Franse touringcar komt aan de deur rammelen. Ook voor hem gaat de deur niet van het slot. Hij gaat voorlopig maar een tijdje in zijn bus zitten, de voordeur van het voertuig op een kier.

In De Maashorst ligt een aantal vennen. Deels zijn dit natuurlijke plassen, deels zijn ze ontstaan door zandwinning voor de aanleg van de snelweg. Wij passeren de A50 en de N324. We zien verschillende ecoducten.

Rondom de Kanonsberg zijn Kempische heideschapen uitgezet. Ze hebben lange wollige staarten. De Kanonsberg is een groot heidegebied. Het natuurcentrum bij Slabroek is doordeweeks vanaf 10 uur open voor het publiek. Een opgezette grote grazer kijkt de bezoekers aan. Als je op een knopje druk hoor je zijn geloei. Hier steken we op voor een kop cappuccino. Drie kilometer verder ligt het eindpunt van deze etappe.

Hier stappen we een paar minuten later op de bus. Vier bushaltes verder zijn we op het busstation van Uden. We hebben acht minuten overstaptijd voor bus 306 naar Den Bosch. Grappig is dat we nu weer de zelfde chauffeur hebben. Inchecken met de OV-chipkaart wil niet erg lukken. Het schermpje geeft aan “Alleen uitchecken mogelijk”. Na enige tijd komt de chauffeur er achter dat dit komt omdat de display voorop de bus nog aangeeft “Sorry, geen dienst”.

Langste Natuurpad van Nederland, van Ravenstein naar Uden, etappe 26, wandelen met zwager Leo, 22 kilometer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: