Gezien

Home » 2018 Fietsen en wandelen » Wijstgronden

Wijstgronden

Maandag 26 maart 2018.

Vandaag zijn we niet meer in de Maashorst. We lopen nu over weilanden met slootjes met bruinrode bodems. Hier en daar is er een beetje bos. Dit is het buitengebied van Uden. Er is een grote zandverstuiving en een Anna-bos. Ze noemen het hier de Wijstgronden. Het zou een cultuurhistorisch landschap zijn. De wat hoger gelegen gebieden zijn natter dan de lager gelegen stukken land. Als we aan de andere kant van de A50 zijn, komen we bij een voormalige spoorlijn. Dit lijntje heette het Duits Lijntje. De trein reed tussen Boxtel en het Duitse stadje Wesel.

De voormalige spoorlijn, waar nu honden mogen worden uitgelaten zonder dat de eigenaar de hondenpoep hoeft op te ruimen. Links en rechts langs het voetpad zijn, in de buurt van de stad, gevlochten randen gemaakt van afgezaagde takken. Dit voor insecten en vogels. In Veghel lopen we naar de bushalte De Bunders. We zien dat er over een minuut een bus gaat naar Oss. We besluiten deze bus te nemen.

Eigenlijk ben ik een fan van het openbaar vervoer. Het reizen met de trein vandaag was geen pretje. Vanmorgen kwam de stoptrein vanuit Sassenheim een paar minuten te laat aan op Schiphol. Dit zorgde er voor dat we onze rechtstreekse verbinding vanaf de luchthaven met Den Bosch misten. In Utrecht zou de trein naar Oss eerst op spoor 3 vertrekken, daarna op spoor 4, daarna op spoor 1 en daarna toch op spoor 3. De vertraging van deze trein liep op van 10 naar 15 minuten en van 15 minuten naar 20 minuten. Zeventig minuten later dan gepland kwamen we op onze startplek bij ecoduct Slabroek aan.

De terugreis ging liep ook niet op rolletjes. Een passagier had geen geldig vervoersbewijs en moest eruit van de conducteur. Dat verdomde hij. Pas na 10 minuten en na veel overredingskracht van de conducteur stapte hij toch maar uit de trein. Inmiddels was de machinist er ook bij gekomen. Al die tijd bleef de trein staan op een station tussen Oss en ’s Hertogenbosch. Dat zorgde er voor dat wij uiteindelijk een half uur later dan berekend in Sassenheim aankwamen.

Het langste natuurpad van Nederland wandelen met zwager Leo, vandaag van Uden naar Veghel, 13 km.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: