Gezien

Home » 2018 Fietsen en wandelen » Bloemenvelden in de Bollenstreek

Bloemenvelden in de Bollenstreek

Lisse, 20 april 2018.

Vandaag fietsen we een rondje Bollenstreek aan de hand van knooppunten. We starten vanuit huis en rijden naar het Vierkant, het horecacentrum van Lisse.  In de Kanaalstraat wordt de jaarlijkse corsomarkt gehouden.  Wij gaan we verder over een smal stuk van de Heereweg. Bij de rotonde met de Nassaustraat gaan we langs de vandaag druk bezochte bloemententoonstelling Keukenhof.  We fietsen over de Loosterweg, een hoge weg tussen ooit afgegraven duinen, nu bollenvelden. Bij de Arnoutsloot komen we in de gemeente Hillegom.

Het centrum van Hillegom, het gebied rond de dorpspomp, wordt opgeknapt. Dus stappen we maar even af en wandelen op de vrij gebleven randjes van de Dorpsstraat. Bij het restaurant in het gebouw, waar in oude tijden het Postkantoor was, pikken we een terrasje. Bij de nieuwe rotonde aan de noordkant van Hillegom gaan we rechtsaf en volgen daar een fietspad vanaf de splinternieuwe manege door de polders aan de noordoost kant van dit bollendorp.

Bij het al een tijdje geleden gesloten Fordmuseum staat aangegeven dat de oude Ford auto’s  in juni via een veiling zullen worden verkocht. De oude Den Hartog draait zich om in zijn graf. Bij Den Weligenberg gaan we de smalle weg  in en over het spoor  verder richting de brug naar Vogelenzang. Daar gaan we links af naar De Zilk. Aan de andere kant van dit dorp fietsen we via de Beeklaan het spoor weer over en gaan verder langs de Leidsevaart. Langs deze weg staan honderden campers van mensen die de Keukenhof en/of de bollenvelden bezoeken.

Het vroegere station van Lisse is een mooie plek om een lunch te nuttigen. Er is nog plek voor ons op het terras op het voormalige perron. Regelmatig rijden hier intercity’s en stoptreinen vlak achter ons langs. Op de Stationsweg komen we weer langs de Keukenhof en gaan daarna rechtsaf de Van Lyndenweg over. Deze weg ligt tussen het Keukenhofbos en bollenvelden. Ook langs de Speckelaan staan veel tulpen en hyacinten in bloei. We gaan verder door Sassenheim en na wat omzwervingen door dit dorp via het parkeerterrein van het zwembad en daarna onder een brug van de Zandsloot door naar het fietspad langs de A44 naar huis.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: