Gezien

Home » 2018 Fietsen en wandelen » Bergen op Zoom

Bergen op Zoom

Maandag, 7 mei 2018.

Om 12 uur zitten we op een terras op de Grote Markt van Bergen op Zoom. Het alarm van de eerste maandag van de maand gaat af. Het is hoogzomer begin mei in westelijk Noord Brabant. Bij de jeugdherberg komen we op de route van de Ronde van Nederland, hier is dat de LF 13. Na de Wouwse Plantage fietsen we Nispen binnen, waar op een kruising van straten minimaal drie cafés staan.  

Dit punt komt mij nog bekend voor van twee keer de Stedenroute rijden (een keer met broer Bert en een keer met broer Piet). En van de Ronde van Nederland een paar jaar geleden met broer Piet. Als Joke en ik daar zitten komen er grote landbouwwagens langs. België is hier niet ver weg. Later rijden we zelfs een stukje in België door het landelijk gebied van de Vlaamse gemeente Essen. Om onze vochtbalans goed te houden, en natuurlijk ook voor de gezelligheid, strijken nog een keer neer op een terras, bij Café Jagersrust. Hier komen veel mensen van boven de 65, veelal met een elektrische fiets. Een echtpaar heeft voor hun kleindochter van 2 jaar een ijsje gekocht. De kleine meid geniet er zichtbaar van. We hebben een huisje voor één nacht geboekt bij een voormalige boerderij met minicamping in Rijsbergen.

Ronde van Nederland fietsen, dag 1. Van Bergen op Zoom naar Rijsbergen, 50 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: