Gezien

Home » 2018 Fietsen en wandelen » Chaamse bossen

Chaamse bossen

Dinsdag 8 mei 2018.

Vandaag fietsen we de tweede etappe van een vierdaagse fietsrit in Brabant. Het was erg warm afgelopen nacht in ons kamer/ huisje in Rijsbergen. Het dekbed en dikke pyjama’s hadden we niet nodig. De ontbijtmand die de mevrouw van het vakantieparkje rond 9.00 uur bij ons komt brengen is een leuk iets. Het is stralend weer en wij ontbijten met afbakbroodjes op “ons dooie akkertje” voor ons huisje in het ochtendzonnetje.

Het Mastbos ligt ten zuiden van Breda. Een prachtig oud bos. De route gaat niet door de stad zelf. Wij gaan van de route af en bezoeken de Grote Markt van Breda voor een bakkie. We komen door nog meer bossen. De grootste zijn de Chaamse bossen. Het Landgoed Gorp en Roovert en Landgoed Baest zijn kleinere bossen. Tussendoor bezoeken we verschillende terrassen van horecabedrijven. Voor degene die nieuwsgierig zijn welke dit zijn. Dat zijn De Steengroeve in Chaam, de Kloostertuin in Alphen en het Schouwke in Hilvarenbeek.

Tussen Hilvarenbeek en Oirschot komen we veel gierwagens tegen. Dat is niet alleen te zien, maar ook te ruiken. Oirschot heeft een gezellig centrum met veel horecabedrijven. Bij ons hotel in het centrum van Oirschot mogen we onze fietsen binnen in de achterzaal van de zaak stallen.

Fietsen met Joke van Rijsbergen naar Oirschot, 68 km.

 


2 reacties

  1. Denise und Henry schreef:

    Sehr schöne Fotos, Dick! Liebe Grüße an Joke und gute Fahrt, Grüße aus Leipzig- Denise und Henry

    • dickwalraven schreef:

      This summer my brother Bert en I will visit former GDR. Our bike trip will start in Brandenburg. We travel also a part of Oder-Neise-Radweg to the north-east of Germany (Anklam) and from here to Travemünde. Greetings also from Joke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: