Gezien

Home » 2018 Fietsen en wandelen » Het Witte Stadje

Het Witte Stadje

Donderdag 10 mei 2018.

We worden op deze Hemelvaartsmorgen gewerkt  door de klokken van de Onze-Lieve- Vrouw-Onbevlekt- Ontvangenkerk, de buren van het hotel. Joke ziet op nu.nl dat er vannacht in Ospel 23.000 kippen zijn omgekomen als gevolg van een brand in een kippenschuur. Hier in de buurt van het hotel is daar niets van te merken.

Koud is het wel deze ochtend; dat was voorspeld. Vanmorgen vroeg regende het ook, maar gelukkig is het nu droog. Ospel ligt in de Peel, in de buurt van Nederweert. Tussen Grathem en Roermond rijden we regelmatig in de omgeving van de Maasplassen. Vanaf de jaren 30 van de vorige eeuw is vooral in Midden-Limburg de wijde omgeving van de Maas veranderd in een grote gatenkaas. Het zand en grind dat de Maas in eeuwen in haar bedding liet vallen wordt gewonnen voor onder meer de betonindustrie.

Onderweg doen we Thorn aan, ook wel het Witte Stadje genoemd. ’s Zomers komen hier veel bussen met vooral 65-plussers uit België en Nederland en dagjesmensen met de auto die een paar uur deze kleine stad aandoen. Bij de kerk maken leden van de schutterij en de harmonie zich nu op voor een muzikale rondgang door het plaatsje.

In Roermond bezoeken we eerst het historische centrum rond het stadhuis en gaan daarna naar het station om de trein naar huis te nemen. Een intercity brengt ons naar Amsterdam Centraal. Van daar uit gaan we met een stoptrein naar de Bollenstreek. Op Amsterdam CS was nog even een dingetje dat de lift naar spoor 14 buiten werking was.

Dag 4. Fietsen met Joke van Ospel naar Roermond, 52 km

Al met al een mooie minivakantie in Brabant en een stukje Limburg.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: