Gezien

Home » 2018 Diversen » Texel

Texel

Zondag 20 mei 2018

De weermannen en -vrouwen hebben voor vandaag, eerste pinksterdag, een stralend zonnige dag voorspeld. Als we vóór half acht met de auto onderweg zijn richting Den Helder rijden we echter in de mist. Op de radio wordt gezegd dat code geel voor het hele land is afgekondigd in verband met deze mist.

Als we in de buurt van het AZ-stadion aan de rand van Alkmaar zijn is de mist bijna opgetrokken. We rijden een heel stuk langs het Noord-Hollandskanaal. Het parkeerterrein van TESO in Den Helder is helemaal vol. Dat hadden we wel verwacht. We weten een plekje op zo’n 900 meter vanaf de boot waar we de auto goed kunnen parkeren. Daar zetten we de auto neer en halen de fietsen van de drager.

Om tien uur zijn we op het eiland. We gaan eerst voor een cappuccino naar Den Hoorn. Van hier gaan we door de Staatsbossen naar De Koog en  verder over een wat minder goed fietspad langs de Muij en de Slufter. Ook bezoeken we Cocksdorp in het noorden van Texel. Bij het vliegveld zien we para’s naar beneden komen. Als we in Den Burg zijn is het na 16.00 uur en komen er achter dat de meeste winkels dicht zijn. In een park treedt een band op. Ze spelen nummers uit onze jeugd.

Om 18.00 uur gaan we met de boot weer terug naar het vasteland en om 20.00 uur zijn we thuis. Al met al weer een prettige en mooie dag op Texel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: