Gezien

Home » 2018 Fietsen en wandelen » De Maasvlakte

De Maasvlakte

Vrijdag 25 mei 2018.

We starten onze fietstocht vandaag in Wassenaar. De auto hebben we geparkeerd bij Hotel De Kiviet. We fietsen door het mooie duingebied Meijendel. Voorbij de watertoren van waterleidingsbedrijf Dunea komen we langs de gevangenis van Scheveningen. Een eindje verder staat een koffietentje tussen de rijweg en het fietspad. Het was daar altijd wat oubollig. Een oude dame voerde hier de scepter. Vooral bouwvakkers, stratenmakers en andere mannen in werkkleding kwamen hier. Een tijdje was de zaak dicht. Inmiddels is het helemaal vernieuwd. Het valt me op dat er nu ook jonge hippe mensen aan een latte macchiato zitten op het kleine terras.

Kijkduin gaat op de schop. Het lijkt erop dat er een parkeergarage wordt gemaakt. Om een groot deel van het Deltaplein staat een hek. We kiezen verderop voor het fietspad dat dichter langs het strand ligt. We komen langs de enorme zandmotor in de Noordzee voor de kust. De enorme kassencomplexen van de glazen stad, het Westland, zien er indrukwekkend uit. In Hoek van Holland zien we de boot liggen, die naar Harwich in Engeland gaat. Bert en ik denken terug naar onze fietsvakantie van 2017. O.a. het fietspad langs de Theems met het prachtige uitzicht op grote stukken Londen, ons hotel in een buitenwijk van Londen ver weg van het centrum en de oversteek in een deinend bootje over de brede Theems ten oosten van Londen, komen aan de orde.

De Maasvlakte 

De watertaxi naar de Maasvlakte gaat om 11.06 uur. Het is nu tegen elven. Het is 20 minuten varen. Onderweg zien we zeehonden zwemmen. Op de Maasvlakte is het behoorlijk mistig. Veel passagiers van de watertaxi trekken een vest of een jas aan. Dat doen wij ook. Vrachtwagens met containers rijden af en aan. Personenauto’s zie je bijna niet. Blokkendozen van opslag- en verzendbedrijven staan links en rechts. We komen ook bij een uitzichtpunt, waar je door gaten in een grote schutting naar vogels kunt kijken. Hier zien we onder meer zwaluwen. De mist is nu opgetrokken.

Brielle

Op Voorne-Putten laten we Oostvoorne links liggen. Door een rustig gebied en verderop langs het Brielse Meer komen we in Brielle aan. Van hier naar Rozenburg is een druk stukje bedrijvig industrieel gebied. Er zijn gelukkig prima fietspaden. Bij Rozenburg steken we met een pont over naar Maassluis. Hier zien we de vorderingen met de bouw van de nieuwe metrolijn van Rotterdam naar Hoek van Holland, de Hoekse Lijn.

Leidschendam 

Wassenaar

In de gemeente Midden-Delfland (Maasland, Schipluiden, Hodenpijl en Den Hoorn) is het goed fietsen. Het is hier een stuk mooier dan in de gemeente Westland. We komen in Delft aan en gaan van hier niet richting het centrum van Den Haag, maar om de residentie heen. Door Nootdorp, Leidschenveen, Leidschendam en Voorschoten. In Leidschendam pikken we een gezellig terrasje aan de Vliet. We passeren De Horsten van Willem-Alexander en Maxima en zetten de fietsen in Wassenaar-Zuid weer op de fietsendrager.

Een mooie fietstocht met Zuid-Holland met broer Bert van ruim 100 km.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: