Gezien

Home » 2018 Fietsen en wandelen » Schoorlse duinen

Schoorlse duinen

Vrijdag 1 juni 2018

In Beverwijk startte ik mijn fietstocht. De auto heb ik  bij het station daar neergezet. De ingrediënten voor de eerste dag van de meteorologische zomer: Het poldergebied bij Beverwijk, woonwijken met flats en laagbouw van Beverwijk en Heemskerk.

Castricum met het Noordhollands Duinreservaat en de gebouwen van de GGZ-inrichting Dijk en Duin. De Schoorlse duinen met hier en daar nog stukken afgebrande bossen. Zeedampen trokken over de duintoppen. Een jack en een lange broek waren hier geen luxe.

De oversteek van het Noord-Hollands Kanaal bij Burgervlotbrug. Er vinden werkzaamheden aan deze brug plaats. Voor fietsers en wandelaars is er een pontje in de vaart.

Het gebied ten oosten van het Noord-Hollands Kanaal. Hier kwam ik door dorpen met de volgende namen: Burgerbrug, Krabbendam, Geestmerambacht. Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk. In die laatste plaats is een historische groenteveiling.

Verder fietste ik door Oterleek, Oudorp en eindig de tocht in Alkmaar. Hier stap ik op de trein naar Beverwijk om vandaar met de fiets op de drager weer naar huis te gaan.

Fietsen in Noord-Holland, 93 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: