Gezien

Leiden

Zaterdag 5 januari 2019

De reis naar Leiden gaat vandaag per bus. We stappen bij Station Leiden Centraal uit aan de kant van het LUMC. We lopen dwars door het station naar de stadskant. Van hier gaan we langs het Volkenkundig Museum en wandelen door de Haarlemmerstraat tot één straat vóór de Donkersteeg. We passeren de Waag en Hudson Bay onderweg naar het oudste deel van Leiden, de omgeving van de Pieterskerk. Vandaar gaan we naar de Zoeterwoudse Singel en verder tot aan het Rijn-Schiekanaal. Hier lopen we evenwijdig aan het water op een wandelpad in een groenstrook achter de Fortuinwijk.

Op het Jaagpad langs de Vliet hebben we uitzicht op oude boerengebouwen en luxe onderkomens aan de andere kant van de rivier. Na de fietsrotonde bij het Lammerschansplein gaan we verder door recreatiegebied Cronestein. We nemen een bakkie bij De tuinen van de smid. Bij de brug waar ook een enkelspoorbaan het kanaal kruist gaan we weer richting Station Leiden Centraal. Eerst langs originele jaren-30-huizen in de Professorenwijk en de Burgemeesterswijk. We komen op de markt aan de Nieuwe Rijn aan de achterzijde van het stadhuis. De markkramen met vooral groenten en fruit zijn al verlicht. Het is nu tussen 16.00 en 16.30 uur.

Wandelen met Piet, 12 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: