Home » 2024 Fietsen en wandelen » Rondje fietsen naar Tiel

Rondje fietsen naar Tiel

Fietsen Rondje Tiel

Dinsdag 18 juni 2024, Dag 1, van Lisse naar Vleuten

We hadden gepland om 10.15 uur van huis te gaan en om 11.00 uur aan de koffie te gaan bij De Parel in Leimuiderbrug. Omdat er in onze straat een dakkapel wordt geplaatst en dat wat ongemak geeft, vertrekken we eerder, en wel om 9.45 uur. Omdat De Parel pas om 11.00 uur open gaat drinken we onze koffie bij Café Keijzer in Leimuiden.

We fietsen verder naar Alphen aan den Rijn. We gaan aan een lunch in het restaurant van een golfclub. Als we weer buiten staan gaat het regenen en wordt de fietskleding aangetrokken. We rijden op fietspaden en op rustige landelijke wegen in Hollands Groene Hart. In Vleuten regent het nog steeds en schuilen we bij de Huiskamer van Vleuten. Een uur later melden we ons bij ons Vrienden-op-de-fiets-adres in Vleuten.  Wij worden verwezen naar het mooie tuinhuis. De houtkachel brandt al.

Woensdag 19 juni 2024, Dag 2, van Veuten naar Tiel

Vandaag is het droog en we fietsen in de randen van de steden Utrecht en Nieuwegein. Van voorbij Nieuwegein tot in Wijk bij Duurstede rijden we landelijk langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Het wegdek, dikwijls klinkers, is van matige kwaliteit. We nemen een afslag naar het dorp Schalkwijk. Heel vlug komen we bij een leuk café-restaurant met terrastuin. We brengen later een bezoek aan Wijk bij Duurstede. Een terras heeft zicht op de haven. Met een pont steken we de Lek over.

Nu zijn we in de Provincie Gelderland. We gaan weer verder. Langs de weg zien we meerdere stalletjes waar kersen worden verkocht. Via Booking hebben we een appartement geboekt midden in de stad van Flipje. Veel straten in het centrum liggen open. Voor wandelaars (en fietsers) liggen er deels rijplaten. Het appartement is heel nieuw. Als de tassen van de fietsen zijn en de bikes zijn gestald bezoeken we lopend de binnenstad.

Donderdag 20 juni  2024, Dag 3, van Tiel naar Baarn   

We verlaten Tiel heel anders dan we binnen kwamen. We komen langs bedrijventerreinen en langs het hotel van Van der Valk. Na Eck en Wiel gaan we met een pont over naar Amerongen. We bezoeken het kasteel en het oude dorp. Bij Maarn gaan we een stukje van de route af en lunchen bij een cafetaria gerund door  een Chinese familie. We fietsen door een druk stukje Amersfoort. De VodF-mevrouw van Baarn woont in een oude wijk met mooie huizen. Na het eten bij de Griek maken we een wandeling door de mooie winkelstraat tot aan de Brink. Daar keren we om en gaan terug naar ons gastadres.

Vrijdag 21 juli 2024, Dag 4, van Baarn naar Lisse

Als wij aan ons goed ontbijt gaan, laat de gastvrouw de hond uit. Weer op weg fietsen we eerst door bosrijke gebieden en later door Hilversum. Ongepland gaan we aan de koffie bij Christa. Het fietspad langs de N201 gaat door een mooi plassengebied, maar is niet echt aantrekkelijk gezien de vele auto’s en vrachtwagens op deze provinciale weg. In Mijdrecht bezoeken we een mooi terras achter een groot hotel.

Als we in Kudelstaart fietsen wordt het weer zaak om de regenkleding aan te trekken. Met de regenbroek aan, bezoeken we restaurant de Parel. Rond 17 uur zijn we weer thuis.


Plaats een reactie