Home » 2008 Donau en Wenen » 8. Wenen

8. Wenen

Donderdag 3 juli 2008. Tweede dag in Wenen

Om 6 uur in de morgen ga ik met mijn loopschoenen aan hardlopen langs de Donau, deels over het Donau-eiland en deels over de kade van de binnenstad. Dat is genieten aan het begin van een nieuwe dag.

Donau_132a

Marjolieke Haus in Jugendstil

Na het ontbijt gaan we de wijk van de Maria Hilpher Straße en omgeving in. Daar bekijken we onder meer de Nassermarkt. Hier vlakbij staat het Marjolika Haus. De gevel van dit appartementencomplex is versierd met tegels in kleurrijke bloempatronen. Het is vandaag wederom drukkend warm. Het is zaak om zoveel mogelijk in de schaduw te lopen.

.

Donau_140a

Opera, opgang naar de privé-loges

Donau_143a

De Opera

Bij ons bezoek aan de Staatsopera hebben we minder last van de warmte, omdat we dan binnen zijn. Als we op zoek zijn naar het Hundertwasserhaus begint het een beetje te regenen. Voor vanavond of vannacht wordt onweer verwacht. We besluiten om weer naar het hotel terug te gaan. Voor 18 uur hebben we afgesproken met Sophia en Toon voor het avondeten.

.

Donau_181a

Voetgangersbrug naast de Reichsbrücke over de Donau

Als we om even 6 uur richting de Donau lopen is het weer heerlijk. Aan de Donau zijn allerlei eettentjes. De sfeer is hier alsof we aan de Middellandse Zee zijn.  Met een voetbrug kan je hier ook naar de andere kant naar het Donau Insel. Daar zijn ook van die gezellige tentjes. We eten bij een Griek aan het water.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: