Home » 2011 Portugal S » (P 7) Santiago

(P 7) Santiago

Archief

Kalender van berichten

juli 2011
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Weblogstatistieken

 • 78.746 hits

S

Vrijdag 24 juni 2011, vakantie in Portugal

Vandaag gaan we richting Spanje. Viano do Castello ligt nog net in Portugal. We zijn hier vroeg en het is nog rustig in dit prachtige stadje omringd met muren, waarop je kunt wandelen. Winkeliers zetten hun waren buiten.

Santiago in noordwest Spanje. Twee jaar geleden kwam ik hier aan na vier weken te hebben gefietst vanaf Chartres in Frankrijk. Nu zijn we hier samen met een reisgezelschap met een bus. We zien pelgrims wandelend of met een fiets aan de hand in het centrum, alleen of in groepjes.

In de kathedraal hangt het beroemde wierookvat. Is hij vandaag door de kerk gezwaaid? We gaan ook de spelonken in achter het altaar. Je mag hier absoluut niet fotograferen. Er staat een beeld van Sint Jacob. Sommige mensen omhelzen het beeld. Een stukje verder ga je naar beneden en kom je langs de kist van heilige Jacobus.

Een non zit devoot te bidden. Wij lopen er rustig omheen. Dan zie ik ineens dat de non stiekem een foto heeft gemaakt met haar telefoontoestel. Ze kijkt namelijk naar haar schempje om te zien of hij goed gelukt is. Het zijn net mensen, die nonnen.

Als we weer buiten staan zien we dat niet ver van de stad er een bosbrand is. Blusvliegtuigen vliegen af en aan over de stad om de brand te kunnen blussen.

 


3 reacties

 1. Drxe9 Verheggen schreef:

  Hallo Dick,

  Mooie verslagen van je fietstocht! Leuk dat ik en mijn dochter ook vernoemd worden in het verslag van de laatste dag. Het was inderdaad een leuke ontmoeting waardoor ik weer nog meer van plan ben geworden om ook een keer de tocht naar Santiago te gaan maken. Bij het Withoes vroegen wij ons al af of je wel het fietspad zou gaan nemen maar gelukkig las ik dat je je op dat moment herkende en voor het Pieterpad koos.

  Prettige vakantie binnenkort met je vrouw en daarna leuke fietstocht vanuit Berlijn!

  Groeten, Dré

 2. Leo Walraven schreef:

  Ik heb genoten van je web.log. Rust lekker uit en gezellig dat jullie weer samen zijn. Joke ook een dikke kus, Leo

 3. Roel schreef:

  Welkom thuis, pap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: