Home » 2012 Noord-Hollandpad » [NH 10] Nog geen 2 jaar en al aan het puberen

[NH 10] Nog geen 2 jaar en al aan het puberen

Archief

Kalender van berichten

maart 2012
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 77.727 hits

Noord-Hollandpad, etappe 10, wandelen van Halfweg naar Amstelveen, 27 km (netto 22 km).

Sugar City Halfweg

Halfweg, Sugar City

 

Het complex van de voormalige suikerfabriek wordt tegenwoordig Sugar City genoemd. Ongeveer op die plek start ik vandaag mijn wandeling. De route gaat niet de brug over naar Zwanenburg maar blijft aan de buitenkant van de Haarlemmermeer. Na eerst een stuk langs de Ringvaart te hebben gelopen kom ik in Groengebied Lutkemeer.  Verder waar nieuwbouwwijken van Amsterdam zijn verrezen heet de groenstrook tussen de stad en de Ringvaart de Groene As. Het wandelpad aan de voet van de dijk is nog niet lang geleden voorzien van een nieuwe laag schelpen. Omdat de hondenbezitters hier geen poepzakjes bij zich hebben moet ik zo nu en dan een wat grotere stap nemen om niet in een verse bolus te trappen.

Sloten is een oud dorp, dat onderdeel uit maakt van de gemeente Amsterdam. De horeca is om half elf nog dicht. Er zijn geen winkels meer in het centrum van dit dorp. Voorbij Sloten blijf ik aan de Amsterdamkant van de Ringvaart. Er liggen daar heel wat woonboten. Plotseling staat er een agressieve slanke middelgrote hond met lange achterpoten en een spitse nek en kop voor me. Hij gaat behoorlijk te keer.  Nadat hij toch maar van mij vandaan is gelopen, komen twee vrouwen slechts gekleed in identieke zwart-witte ochtendjassen naar buiten. De ene roept: ′Fritsje kom eens hier′.  Veel zin om te komen heeft hij niet. Nog geen vijf minuten later word ik een stukje verderop bejegend door een hond met een forse ronde kop, meer het idee van een vechthond. Ook die gaat voor me staan en vindt dat hij flink tegen mij moet blaffen. ′Hier Macho! Hier komen!′ Zijn baas zegt: ′Sorry meneer, hij is nog geen twee jaar oud en nu al flink aan het puberen′.  De hond heeft geen halsband om;, daarom kan z’n baas hem niet makkelijk pakken. Het duurt even voor hij weer op het erf voor de woonark is.

Oeverlanden

Amsterdam, Oeverlanden

Via de Oeverlanden kom ik in het Schinkelgebied. Eerst ga ik onder de Schinkelbruggen door, dan over de sluis en daarna nog een keer onder de snelweg en de spoorlijn door. Daar staat het hoofdkantoor van de ING in de vorm van een schoen. Er is een museumspoorlijn met daar achter nog meer prestigieuze kantoorgebouwen.

ING-hoofdkantoor Amsterdam

Amsterdam, hoofdkantoor ING-bank

Min of meer op de grens van Amsterdam en Amstelveen heb ik vanuit grand-café De Bosbaan uitzicht op de Bosbaan. Ik ben hier bepaald niet de enige. Het is hier lekker druk rond 13.00 uur.

Kalfjeslaan

Amsterdam, Kalfjeslaan

De Kalfjeslaan in Buitenveldert mag ik niet in. Er wordt met groot materieel gewerkt aan de oevers en de paden.  Als ik omloop kom ik langs het Consulaat van de Republiek Suriname.

In de Middelpolder raak ik even het spoor bijster. De beschrijving is niet duidelijk en ook ontbreken er aanwijzingsstickers.  In het algemeen heb ik daar geen klachten over. Aan de Amsteldijk-Noord staat een banpaal. Vanmorgen zag ik er al een in het centrum van Sloten staan. In de 16e en 17e eeuw werden rond Amsterdam banpalen geplaatst. Ze gaven de grens aan die niet mocht worden overschreden door personen die uit Amsterdam waren verbannen. Aanvankelijk waren er zes van die palen. Nu zijn er nog maar drie over.

 

Route Halfweg Amstelveen

Van Halfweg naar Amstelveen, Google Earth afbeelding

 

In Amstelveen aan de kant van Ouderkerk aan de Amstel zit mijn etappe erop. Over het weer had ik ook vandaag geen klachten.


1 reactie

  1. jopie schreef:

    Wanneer je de volgende keer daar loopt dan kennen
    “Fritsje” en “Macho” je al en blaffen niet meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: