Home » 2012 Fietsen in NL » Gelderswoude

Gelderswoude

Archief

Kalender van berichten

maart 2012
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 77.691 hits

Dinsdag 27 maart 2012.

Afgelopen vrijdag kon ik mijn nieuwe rijwiel ophalen. Vandaag fiets ik met mijn Marco Polo van de Bollenstreek naar Dordrecht.  Dat gaat via Leiden, Benthuizen, Capelle aan den IJssel en Kinderdijk.

stuur

Zoeterwoude in de buurt van Leiden

Een stukje ga ik door de binnenstad van Leiden. In januari 1807 ontplofte een kruitschip in deze stad. In een wijde kring gingen alle gebouwen plat.  Nu ligt er nog een parkje. Bij station Lammerschans ben ik weer bijna de stad uit. Er is hier een grote ROC-school gebouwd.

In Zoeterwoude voert mijn route over een weg dat het Watertje heet. Voorbij Zuidbuurt volg ik een flink stuk fietspaden van minder dan een meter breed dwars door groene weilanden. Hier en daar lopen lammetjes. Ze zijn niet bang voor deze fietser. Maar langzaam gaan ze op zij voor me. Bij Gelderswoude loopt het smalle fietspad met een bocht pal achter een tuin van een boerderij of huis. Daar moet worden afgestapt om de  loopbrug over te kunnen.

Rottemeren

Rottemeren

Vanaf Benthuizen loopt een saai fietspad enkele kilometers langs een provinciale weg.  Bij Molenviergang en verder langs de Rotte tot Oud Verlaat wordt veel gefietst. Het is een mooi stukje Nederland langs dit riviertje.  Voorbij de Zevenhuizerplas, gemeente Zuidplas, rukt de bebouwing van Rotterdam-Noord op. Hier  is ook een nieuwe metrolijn gebouwd.

Als ik me meld bij het voet-fiets-pontje dat me de Hollandse IJssel moet overzetten naar Ouderkerk aan den IJssel, zit de bootsman te genieten van het zonnetje. Het had even of langere tijd niks  te doen. Als ik aan de andere kant ben, gaat hij direct leeg weer terug. Waarschijnlijk om weer in de zon te gaan zitten.

Kinderdijk

Molens bij Kinderdijk

Het volgende pont, over de Lek, is een echt pont. Daar mogen ook auto’s op. De molens van Kinderdijk trekken altijd publiek. Vaker kom ik langs de molens van Kinderdijk dan dat ik een bezoek aan de Keukenhof breng. Het neemt niet weg dat ik de omgeving nog steeds mooi vind. Met de waterbus steek ik over van Papendrecht naar Dordrecht.  Hier ligt een namaak Ark van Noach.

Rond 15:00 uur stap ik in de trein terug naar de Bollenstreek.


1 reactie

  1. jopie schreef:

    Zo te zien heeft jouw “Marco Polo”
    je naar prachtige plekken gebracht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: