Home » 2013 Praag-Regensburg-NL » De Griekse ober [5]

De Griekse ober [5]

Donderdag 27 juni 2013.

003 (674x900)

Bad Abbach

006 (900x675)

Tussen Bad Abbach en Kelheim

008 (900x674)

Kelheim, stadhuis

In Kelheim komen de Altmühl en de Donau samen. De belangrijkste blikvanger is een ronde tempel, de Befreiungs Rundhalle, op de top van een heuvel.  De toren werd in 1850 door Ludwig I opgericht ter herinnering aan de oorlog tegen Napoleon.

In Dietfort drinken we thee/koffie samen met twee Duitse stellen, die we eerder onderweg al tegenkwamen. Ook in Beilngries, een stadje waar busladingen toeristen komen, treffen we ze later weer.

In een dorpje dat alleen bestaat uit een camping, een restaurant, een watermolen en een technisch museum van apparaten uit de oude doos, zetten we onze tent neer op een veldje achter een Mariakapel.

Het restaurant wordt gerund door een Grieks echtpaar. De ober, de Griekse man dus, holt met dribbelpasjes door het eethuis ondertussen in zichzelf woorden brabbelend. Het is hier afgeladen met eters. Wij wachten totdat een tafel vrijkomt. Een Belgische man en vrouw wachten ook op een plek. Ik nodig ze uit om bij ons aan tafel te komen eten. We weten nu dat ze in een dorpje in Vlaams Brabant wonen en twee Belgische herdershonden hebben. Ze zijn onderweg van een vakantie op het Kroatische eiland Krk.

Samen met de Belgen genieten van de ober  die één en al stress is maar ook zo nu en dan een grapje kan maken. Uit de keuken komen regelmatig protesterende geluiden/kreten. Het lijkt of ze ruzie hebben.

Dag 5, Fietsen van Praag via Regensburg naar NL. Vandaag van Regensburg naar Kratsmühle, een dorpje niet ver van Kinding.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: