Home » 2013 België » ’t Fonteintje [01]

’t Fonteintje [01]

Archief

Kalender van berichten

augustus 2013
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

Maandag 5 augustus 2013.

In de trein van Utrecht naar Eindhoven staat in de fietsruimte mijn fiets tegen een damesfiets. De eigenares van dat rijwiel zit op het klapstoeltje ernaast. Ikzelf zit in de volgende coupé. Pas als ik in Eindhoven m’n fiets van het slot haal, hoor ik dat deze dame vorig jaar de Vlaanderen-Fietsroute reed. Omdat ik nu moet uitstappen kan ik haar verhaal niet aanhoren.

012 (900x671)

Een droge warme dag

023 (900x675)

Frituur De Statie

Bij de Gennepermolen – eerste vermelding in 1249-  kleed ik me om. De lange broek met broekklemmen kan uit en de fietskleding kan aan. Het is vandaag een warme dag. Daarom koop ik in Waalre bij de AH een fles bronwater van 1 ½ liter. Veel terrassen zijn vandaag dicht omdat het maandag is, onder andere het Terraske en Frituur De Statie langs het fietspad dat ooit een spoorbaan was.

Bij het Fonteintje tussen Hechtel en Beringen pik ik een terrasje bij de Uitzichttoren. Er is hier een kapel waar sommige mensen naar toekomen. Bij de vele horecagelegenheden hier daarentegen is het stervens druk. Het lijkt de Lage Vuursche wel.

029 (900x673)

Beringen Mijn, spiegelbeeld van de moskee

030 (900x675)

Beringen Mijn, Mijnmuseum

Bij Beringen Mijn is het een stuk rustiger dan drie jaar geleden dat ik hier was. Het is nu ramadan. Is dit dorp wonen bijna alleen maar Belgen van Turkse komaf.

Bij het Albertkanaal neem ik de verkeerde weg. Na wat uitzoeken kom ik toch weer de kant op van Diest.

036 (653x900)

Leffe Bruin

Op de camping in het voorstadje Molenstede zijn meer Nederlanders, onder meer een stel van Texel die onderweg zijn met het boekje van Nederland naar Barcelona en twee mannen die onderweg zijn naar Parijs.

Vlaanderen fietsroute. Dag 1, van Eindhoven naar Diest 101 km. Vandaag rijdt ik de route zoals die is opgenomen in het boekje van Benjamins van Nederland naar Barcelona.. Morgen in de loop van de dag haak ik aan bij het echte rondje Vlaanderen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: