Home » 2013 België » Kluisberg [8]

Kluisberg [8]

Archief

Kalender van berichten

augustus 2013
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.741 hits

Maandag 12 augustus 2013.

Met vijf kilometer ben ik weer aan de Leie, de rivier die langs het centrum van Kortrijk stroomt. Even naar de gezellige drukte van de Grote Markt en daarna naar het stille Begijnhof, het Joannaspleintje. Ze zijn daar met renovatiewerkzaamheden bezig.

Aan de hand van mijn GPS is het niet moeilijk de route weer op te pakken. In de stad ontbreken er regelmatig routebordjes. Buiten de stad volg ik de bordjes maar houdt de track op het Garminschermpje in de gaten. Als het afwijkt volg ik de bordjes en niet de track.

017 (900x674)

Bij een brug over een zij-kanaaltje heb ik een gesprek met een Duitse vrouw die het zuidelijk deel van de Vlaanderenroute aan het fietsen is. Ieder jaar laat ze haar gezin in de steek en gaat een week in haar eentje fietsen. Heerlijk vindt ze het. Haar plan is om vandaag naar Ronse te fietsen.  Ik vertel haar dat ik naar de jeugdherberg in Geraardsbergen ga.

Bij de Scheldebrug bij Waterhoek heb ik goed zicht op de beboste Kluisberg. Daar moet ik straks overheen. In het dorpje Ruien, een stukje omhoog aan de voet van de berg, is een camping. Daar neem ik rond het middaguur een kop koffie.

Omhoog de Kluisberg op is het pittig en de afdaling is vervelend. Het  wegdek bestaat uit zand met grof grind, rond en met hoeken. Verder gaat het vandaag wat omhoog en wat omlaag. Het wordt hier de Vlaamse Ardennen genoemd. Ronse is de enige grotere plaats aan de route vandaag. Hier doe ik m’n boodschappen bij Delhaize.

025 (900x675)

..

028 (900x675)

Tussen Opbrakel en Brakel

Ook spreek ik een Belg die alleen aan ’t fietsen is. Hij zegt dat ik de eerste fietser ben, die hij vanmorgen tegenkom. Ik vertel dat ik een gesprek had met een Duitse vrouw. ‘Als je haar ziet doe haar dan de groeten’, zeg ik.

De hoger gelegen dorpjes hebben hier en daar een specifieke aanduiding, zoals Opbakel en Everbeek-Boven. De dorpen Bakel en Everbeek liggen lager.

030 (900x662)

In de jeugdherberg in Geraardsbergen maak ik samen met Niels, een student uit Wageningen, een warme maaltijd voor twee klaar. De ingrediënten zijn we samen in een supermarkt wezen halen.  Na het eten kom ik de Duitse dame hier tegen, die ik vanmorgen onderweg zag. Ze zegt dat de groeten overgekomen zijn.

Vlaanderen fietsroute. Dag 8,, van Kortrijk naar Geraardsbergen 82 km. Tot en met vandaag 688 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: