Home » 2013 België » Hoegaarden [10]

Hoegaarden [10]

Archief

Kalender van berichten

augustus 2013
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Woensdag 14 augustus 2013.

Bij Neerijse spreek ik een Belgisch gezinnetje dat in Overijse de nacht doorbracht bij een Vrienden-op-de-Fietsadres. Zij zijn knooppuntenfanaten. Al heel wat routes in België en Nederland maakten en reden ze aan de hand van die punten.

Mijn voornemen was om vandaag in Leuven even goed te bekijken wat de route wordt en daarbij een mogelijke slaapplaats uit te zoeken. De route gaat echter met een grote  boog om Leuven heen. Voordat ik me dat realiseer heb ik geen zin meer om nog een heel stuk terug te rijden om in hartje stad te komen.

Daar waar ik gisteren door het Zoniënwoud bij Brussel fietste, peddel ik nu door het Meerdaalwoud. Het woord ‘woud’ suggereert een erg ruige boel. Dat valt alles best mee. Alleen de wegen zijn soms miserabel. Mijn één jaar oude Gazelle heeft heel wat te verduren.

011 (900x673)

Bierbeek

007 (900x667)

Bij Bierbeek ben ik het bos uit. De dorpen die ik nu tegenkom liggen allen laag, terwijl het land daartussen hoog ligt. Op het hoge stuk voorbij één van de dorpen is de bol van de watertoren opgefleurd. Het moet een wereldbol voorstellen.

Dan kom ik in Hoegaarden. Jaren geleden kwam ik in dit bierdorp ook op de fiets samen met broer Bert. Toen stuiterden we door het dorp omdat er overal kinderhoofdjes lagen. Nu is dat een stuk beter geworden.

030 (900x675)

017 (900x675)

Na Hoegaarden komen er een heel stuk alleen maar kleine dorpjes en veel akkers en appel- en perenboomgaarden. Het is erg rustig. Waar zijn al die Belgen die de Vlaanderen Fietsroute doen?

In Groot Gelmen, gemeente Sint Truiden vind ik onderdak bij Kasteel La Motte, een wereld van verschil ter vergelijking met gisteren.

Vlaanderen fietsroute. Dag 10, van  Overijse naar Groot-Gelmen 88 km. Tot en met vandaag 842 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: