Home » 2013 België » Ontgrindingen [12]

Ontgrindingen [12]

Archief

Kalender van berichten

augustus 2013
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

Vrijdag 16 augustus 2013.

Bij Berg aan de Maas fiets ik het pont Berg (NL)-Meeswijk (B) op. Wie staat daar met zijn motor? Mijn buurman op de camping van Geulle. Hij is onderweg naar huis in het Brabantse Haaren. Vanmorgen hebben we samen thee gedronken bij de tent. Hij had een brandertje mee.

Er zijn onderweg diverse grote ontgrindingen aan de Nederlandse kant van de Maas. Aan de Belgische kant zijn inmiddels grote natuur- en recreatiegebieden gemaakt rond de enorme plassen, waar eerder grindafgravingen waren.

In Maaseik ga ik aan de koffie bij de Pannenkoekenbakker op de Grote Markt. Overigens kwam ik vanmorgen ook langs een terras in een dorp waar Bert en ik ooit een uitsmijter bestelden en de mevrouw van het café toen nog even eieren moest gaan halen bij een boerderij een stukje verderop.

008 (900x655)

Thorn

011 (900x675)

Ook in Thorn was ik eerder met Bert. Er zijn niet al te veel toeristen vandaag. De huisjes zijn allemaal smetteloos wit geschilderd en er zijn legio terrassen voor zo’n klein dorp. Ik zie ook hier een restaurant dat zich zelf de Pannenkoekenbakker noemt. Een franchiseketen?

Het fietsen zelf gaat voorspoedig. De wegen zijn in goede staat, er zijn hier geen heuvels en de wind waait vanuit het zuiden.

Via de LF5, het noordtraject van de Vlaanderen Fietsroute vervolg ik m’n weg vanuit Thorn. Ik zie hier en daar grenspalen. Het eerste stuk gaat zo nu en dan met de Nederlandse grens mee. Ook ga ik een enkele kilometers langs het Schelde-Maaskanaal.

015 (3)

Een fietscafé onderweg in de Belgische Kempen

022 (900x675) (2)

Heide ten zuiden van Eindhoven

Bij Overpelt ben ik recht ten zuiden van Eindhoven. Hier vandaag volg ik de knooppunten richting de Lichtstad. Onderweg doe ik in Waalre nog even wat boodschappen bij Albert Heijn. Hier was ik de eerste dag ook. Daarom weet ik de weg.

In Eindhoven stap ik op de trein richting Schiphol.

Vlaanderen fietsroute. Dag 12, van Geulle(NL )via Thorn naar Eindhoven, 129 km  Tot en met vandaag 1.028 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: