Home » 2013 Wandelen » Zwarte engbloem

Zwarte engbloem

Woensdag 16 oktober 2013.

In Meijendel hebben ze last van de zwarte engbloem, een uiterst giftige plant, en een aantal andere exoten. Omdat deze planten worteluitlopers hebben zijn ze moeilijk te bestrijden. Op sommige plekken zijn nu flinke stukken dicht grondzeil op de bodem gespannen om deze planten af te laten sterven.

Vandaag maak ik een wandeling vanuit Katwijk aan Zee bij de Soefitempel. Na dagen van veel regen is het vandaag droog en zonnig. Wat wil een mens nog meer?

050 (900x656)

055 (900x673)

In de duinen tussen Katwijk en Den Haag, Groot Berkheide en Meijendel liggen veel vennen. Soms zijn deze niet te zien door het ruim aanwezige struweel, maar op andere momenten loop ik er vlak langs of zijn ze goed te bekijken vanaf een hoger punt.

078 (900x675)

057 (900x670)

Terug wandel ik door villawijken van Wassenaar, langs Duinrell, Hotel Wassenaar, de Pan en gebouwen van het voormalige vliegkamp Valkenburg, bekend van het Soldaat van Oranjetheater.

131016 W GE Katwijk Wassenaar

Na 25 km kom ik weer bij de parkeerplaats in Katwijk aan Zee aan. Het was meer dan een half jaar terug dat ik zo’n soort wandeling maakte.


1 reactie

  1. Piet schreef:

    Eerdaags gaan we weer eens een lekker stukje (+20) wandelen. Dan ben ik er ook weer klaar voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: